Podgorica: "Pauka" nema, parkira se gdje ko stigne

Iako je moguće vidjeti da službena vozila Komunalne inspekcije patroliraju gradom, prekršaji su česti, te nije neobičan prizor vidjeti po nekoliko vozila parkiranih sa obje strane uskih ulica
266 pregleda 5 komentar(a)
parkiranje Podgorica, Foto: Milica Đurović
parkiranje Podgorica, Foto: Milica Đurović
Ažurirano: 20.01.2017. 16:41h

Na ulicama Podgorice već nekoliko dana ne saobraća „pauk”, a službenici Komunalne inspekcije ne sankcionišu nepropisno parkirane vozače.

Rad specijalnih motornih vozila, „pauka“, od početka 2017. godine u nadležnosti je Komunalne inspekcije. Međutim, inspekcija trenutno nema zakonskih ovlašćenja da premješta nepropisno parkirana vozila.

Ranije je „pauk“ bio u nadležnosti gradskog Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, međutim, nakon razdvajanja Komunalne inspekcije od Sekreterijata, vozila su povjerena inspekciji.

Iako iz Glavnog grada „Vijesti“ danas nisu dobile odgovor na pitanje kada se očekuje normalizacija rada „pauka“, očekuje se da će se mogućnosti za to stvoriti nakon što se usklade pravni akti kojima će se nadležnosti „pauka“ povjeriti inspekciji.

U centru grada ovih dana je evidentno povećana gužva zbog nepropisno parkiranih automobila, koje vlasnici ne biraju gdje će da ostave.

Iako je moguće vidjeti da službena vozila Komunalne inspekcije patroliraju gradom, prekršaji su česti, te nije neobičan prizor vidjeti po nekoliko vozila parkiranih sa obje strane uskih ulica, poput onih koje se nalaze u centru grada.

Bonus video: