Komercijalni direktor tvrdi: Montenegro Airlines redovno funkcioniše

"Sad je period niske sezone i u principu u MA se ne dešava ništa što se ne dešava u svim ostalim kompanijama u okruženju i na svijetu", rekao je Radunović
447 pregleda 7 komentar(a)
Montenegro airlines, Foto: Luka Zeković
Montenegro airlines, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.01.2017. 15:24h

Iako je ovih dana bilo određenih odstupanja u funkcionisanju avio-liinija Montenegro Airlinesa, prouzrokovanih što operativnim, što komercijalnim razlozima, funkcionisanje kompanije je redovno, saopštio je za Radio Crne Gore komercijalni direktor MA Zoran Radunović.

Kompanija, kako ističe, od kopilota nije dobila ni zvaničan, ni nezvaničan zahtjev o obustavi rada, niti je riječ o nekoj vrsti pritajenog štrajka.

"U principu, Montenegro Airlines redovno funkcioniše, određenih odstupanja u odvijanju saobraćaja je bilo svakako, ali ona su prouzrokovana što iz operativnih, što iz komeracijalnih razloga. Sad je period niske sezone i u principu u MA se ne dešava ništa što se ne dešava u svim ostalim kompanijama u okruženju i na svijetu", rekao je Radunović, prenosi portal RTCG.

Kazao je da nijesu u saznanju da je u kompaniji bilo "masovnih obolijevanja kod kolega kopilota".

Komentarišući navode o selektivnoj isplati zarada, Radunović pojašnjava da je činjenica da je letačko osoblje isplaćeno sa manjim zaostatkom nego ostatak kompanije, ali da je to uobičajeno već duži niz godina, zbog toga što piloti, kopiloti i stjuardese nose najveći dio posla.

Radunović je rekao i da još uvijek nije otklonjen problem na letjelici, koji je nastao usljed udara groma, te da tehničke ekipe rade popravci. Rekao je da svako "ispadanje" aviona iz saobraćaja prouzrokuje finansijske troškove.

"Bio je otkaz na dva leta, jedan iz operativnih razloga, jer nijesmo imali adekvatnu mašinu koja je mogla da supstituiše i odradi red letjenja. Drugi je bio iz komercijalnih razloga, na letu za Ljubljanu, zbog male popunjenosti putničke kabine prebacili smo za naredni dan", rekao je Radunović.

Na zahtjev premijera Duška Markovića da se dostavi hitna informacija o stanju u Montenegroerlajnzu, Radunović kaže da će odgovoriti odmah nakon što dobiju nalog iz Ministarstva saobraćaja.

"Očekujemo poziv iz Ministarstva saobraćaja. Čim to dobijemo, svakako da ćemo izvijestiti premijera, jer MA i treba da bude transparentan", kazao je Radunović, uz ocjenu da je kompanija pod jačim fokusom javnosti zbog toga što je u državnom vlasništvu, ali da u principu ona funkcioniše kako bi trebalo i kako je moguće u trenutnim uslovima.

Bonus video: