Radulović: Župljani rješavaju problem vodosnabdjevanja ove godine

„I Opština i Vodovod su saglasni da postojeće količine vode ne zadovoljavaju potrebe domaćinstava Župe i da se u postojeći vodosistem moraju dovesti nove količine vode"
104 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2017. 18:19h

Predstavnici Mjesne zajednice Župa nikšićka, lokalne uprave i Vodovoda, potpisali su sporazum o rješavanju vodosnabdijevanja u pomenutoj MZ. Kako je kazao predsjednik MZ Dragoljub Radulović sporazum predviđa da tokom ove godine konačno bude riješen jedan od gorućih problema Župljana i sva domaćinstva imaju redovno vodosnabdijevanje.

„I Opština i Vodovod su saglasni da postojeće količine vode ne zadovoljavaju potrebe domaćinstava Župe i da se u postojeći vodosistem moraju dovesti nove količine vode. Čim vremenski uslovi dozvole krenuće se sa revizijom kompletnog postojećeg stanja na sadašnjem vodovodu kako bi se otklonili svi nedostaci koji sprečavaju da domaćinstva u Župi nemaju vodu“, kazao je Radulović nakon sastanka.

Prema njegovim riječima sastanku su prisustvovali potpredsjednik Opštine Dragan Perović, tehnički direktor Vodovoda Darko Vučinić i sekretar Sekretarijata za komunalnu infrastrukturu Slavica Zindović.

„Druga bitna stavka je da se na izvorištu Blaca morakovska, shodno projektu koji je uradio Slavko Hrvačević i na koji je Savjet MZ dao saglasnost, najkasnije do kraja septembra izvedu radovi na dva istražna bunara koji će pokazati ima li vode na postojećem mjestu ili je potrebno da se traže druga mjesta sa kojih će se obezbijediti dovoljne količine vode u postojeći vodovod“, kazao je Radulović.

Sporazum koji su potpisali podrazumijeva i rješavanje vodosnabdijevanja mještana sela Zagrad, Oblatno i gornji dio Kuta.

„Obavezali smo se da dođemo do projekta koji su nekada uradili Rudnici boksita za ta tri sela i da napravimo sastanak sa Opštinom, predstavnicima Uniproma i MZ kako bi taj dio Župe konačno na kvalitetan način riješio pitanje vodosnabdijevanja. Mislim da je ovo prvi put da krećemo ozbiljno i podvlačimo crtu na dosadašnji nerad Vodovoda u Župi. Krećemo da na kvalitetan način i onako kako to zakon traži riješimo ovo pitanje“, zaključio je Radulović i dodao da su se dogovorili da se komunikacija između MZ, Vodovoda i Opštine, koja do sada nije bila dobra, podigne na veći nivo.

Galerija

Bonus video: