Uručene nagrade Oktoih

Ministar prosvjete, Damir Šehović, rekao je da nije lako biti nastavnik u izazovima globalizacije na svim nivoima, vremenu ekonomske krize, promijenjenih vrijednosti, ubrzanog napretka informacione tehnologije
747 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2017. 18:15h

Ministar prosvjete Damir Šehović uručio je danas "Oktoih" nagrade ovogodišnjim laueratima iz oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Nagrađeni su Javna predškolska ustanova (JPU) „Dragan Kovačević“ iz Nikšića, Srednja pomorska škola iz Kotora i profesorica istorije u Javnoj ustanovi Druga osnovna škola u Budvi Dragana Mitrović.

U ime nikšićkog vrtića „Dragan Kovačević“ nagradu je primila direktorica Mila Backović, a direktor Srednje pomorske škole Veljko Botica primio je nagradu u ime te ustanove.

"Želim da se zahvalim svima koji su ugradili dio sebe u rad ovih lauerata, kako bi uspjeli da što bolje obavljamo svoj posao, zbog čega smo i dobili ovu nagradu", kazao je Botica.

Predsjednica Žirija Zoja Bojanić-Lalović kazala je da je ove godine pristiglo 18 prijedloga za nagradu, ali da su željeli da daju podršku "vizionarima" u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Ona je ocijenila da je Mitrović pokazala da posjeduje izuzete vještine u radu sa mladima, a uspješnost njenog rada gleda se u onom šta kao nastavnik posjeduje.

"Nastavnik ne završava posao kada izađe iz razreda, već kada osjeti da je posao završen", kazala je Bojanić-Lalović.

Tvrdi da su se učenici Srednje pomorske škole u Kotoru predstavili mnogim međunarodnim kompanijama i osvojili brojne nagrade, čime su pokazali koliko su znanje stekli u toj ustanovi.

Kazala je da je JPU "Dragan Kovačević" dobro organizovana ustanova i d anjeni zaposleni predanim radom kod djece razvijaju želju za učenjem, zbog čega njihova djeca kasnije postaju dobri učenici.

Galerija

Bonus video: