Ko je ostavio pištolj u ormaru?

Neimenovani funkcioner dobio je pištolj na korišćenje 1989. godine, a oružje je pronađeno u kancelariji nekadašnjih potpredsjednika
70 pregleda 14 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.01.2017. 06:14h

Opština Budva razdužila je nakon skoro 30 godina pištolj koji je neko od bivših funkcionera dobio od policije na korišćenje.

“Vijestima” je potvrđeno da su inspektori odnijeli pištolj koji su neimenovanom opštinskom funkcioneru dali na korišćenje još 1989. godine, o čemu navodno postoji i dokumentacija.

“Pištolj je sada uzet i biće obavljeno razduženje“, nezvanično je rečeno u policiji.

Funkcioneri su se mijenjali, a pištolj je opstajao sve dok nova opštinska uprava nije prijavila Centru bezbjednosti da je u starom ormaru jedne od kancelarija pronašla oružje, za koje, kako je kasnije utvrđeno, postoje papiri.

Kancelarija je nekada pripadala potpredsjednicima Opštine.

Uz pištolj su, saznaju “Vijesti”, pronađeni i papiri, na osnovu kojih je utvrđeno da ga je policija dala na korišćenje prije gotovo tri decenije.

O pronalasku pištolja obaviještena je policija, a odnijeli su ga inspektori u stanicu gdje je sprovedena procedura preuzimanja vatrenog oružja.

Nakon što je opozicija preuzela upravljanje Budvom, a krajem minule godine gradonačelnik Dragan Krapović i zvanično stupio na funkciju, počelo je formiranje nove izvršne vlasti, a ujedno i “čišćenje“ dokumentacije zatečena u kabinetima DPS funkcionera.

Tako se došlo i do otvaranja plakara koji je godinama navodno služio kao ostava, a u kojem je, pored brojnih monografija i sitnih poklona, pronađen i pištolj.

Šta sve kriju ormari u zgradi Opštine, trebalo bi da se sazna uskoro.

Do kraja mjeseca planirano je kompletiranje izvršne vlasti, a navodno je već započeto češljanje dokumenta i ugovora koje su prethodnici za sobom ostavili.

Opozciociona vlast je najavila da će angažovati i revizorsku kuću koja će utvrditi i tačno stanje u kome se Opština nalazi, odnosno šta preuzimaju nakon decenijske vlasti DPS-a.

Ćirilica stigla sa novom vlašću

Dolaskom nove vlasti, u Opštinu Budva se vratila ćirilica.

Iako prethodna vlast nije branila korišćenje ćirilice, većina bivših funkcionera svoja imena na kabinetima ispisivala je latinicom.

Novi gradonačelnik Dragan Krapović ostavio je pravo da svako bira pismo, ali je svoje ime ispisao ćirilicom.

To je učinio i v.d. menadžera grada Milo Božović.

Bonus video: