Saradnjom do boljih odluka

U tekstu se dodaje da saradnja podrazumijeva pravo NVO da učestvuje u postupku prethodnog konsultovanja i javne rasprave o nacrtu akta
0 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.01.2017. 18:59h

Sekretarijat za lokalnu samoupravu Glavnog grada uputio je javni poziv nevladinim organizacijama za uspostavljanje saradnje i partnerstva.

„Pozivamo sve nevladine organizacije iz Glavnog grada na saradnju i partnerstvo u izradi akata iz nadležnosti Glavnog grada (odluke, razvojni planovi i isl.) kojima se uređuju prava i obaveze građana, a koji su predviđeni Programom rada Skupštine Glavnog grada za 2017. godinu“, navodi se u pozivu.

U tekstu se dodaje da saradnja podrazumijeva pravo NVO da učestvuje u postupku prethodnog konsultovanja i javne rasprave o nacrtu akta. Partnerstvo obuhvata i pravo NVO da odredi svog predstavnika u radnoj grupi koju je Glavni grad obrazovao radi izrade akta. Pozivom su određeni uslovi za uspostavljanje saradnje.

„NVO može sarađivati sa obrađivačem jednog ili više akata sa jedinstvene liste radi informisanja i konsultovanja tokom njihove izrade pod uslovom da je registrovana i da obavlja djelatnost u Glavnom gradu“, ističe se u javnom pozivu. Rok za podnošenje prijava za saradnju i partnerstvo je 15 dana od objavljivanja poziva.

Bonus video: