Bravo, Crna Goro: Sakupljen novac za liječenje male Anđele Petrović!

Anđela se trenutno sprema za drugu turu hemoterapija
18 komentar(a)
Anđela Petrović, Foto: Privatna arhiva
Anđela Petrović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.01.2017. 18:34h

Sagledano trenutnim stanjem, vjerujemo da je sakupljeno dovoljno sredstava za cijelokupan bolnički tretman te obavještavamo javnost da prekidamo humanitarnu akciju za našu Anđelu, saopštila je porodica dvanaestogodišnje Kotoranke Anđele Petrović kojoj je dijagnosticiran agresivni tumor kostiju i koja je trenutno na liječenju u Njemačkoj.

"Vremena za čekanje nije bilo ni najmanje jer ova opaka bolest napreduje brzo što su potvrdili naknadni nalazi. Metastaze su pronađene u gornjem desnom plućnom krilu i bez terapije koju sada Anđela prima nada bi bila umanjena tj. minimalna. Zbog gore navedenog, zahvaljujemo se ljudima koji su prepoznali hitnost i ozbiljnost situacije te su nam svojim pozajmicama i donacijama omogućili hitan prijem i cijelokupni planirani tretman prema planu liječenja koji je izdala ustanova u kojoj se Anđela lijeci", saopšteno je.

Anđela se trenutno sprema za drugu turu hemoterapija.

Pored pratećih pojava kao što su gubitak kose i lošije opšte stanje njena volja za izliječenjem je ogromna.

"Očekivani period liječenja trajao bi godinu dana ukoliko sve bude išlo željenim tokom. Hvala svima koji su učestvovali u akciji prikupljanja pomoći. Nemamo riječi da izrazimo koliko smo dirnuti reakcijom dobrih i humanih ljudi u ovako teškim momentima", piše u saopštenju.

Roditelji se jos zahvaljuju na pomoći Njemačkoj udruzi u borbi protiv kancera koji su omogućili smještaj i boravak po najpovoljnijim uslovima u Plavoj kući. Kuća se nalazi do same bolnice, a udruga je namjenila pacijentima i njihovim roditeljima sa takvim i sličnim dijagnozama.

Bonus video: