Sindikat doktora medicine: Jočić se bavi tračevima

U saopštenju Ljekarske komore piše i da je Popović Samaradžić nakon toga “svog supruga izabrala za pravnog savjetnika SDM”
170 pregleda 1 komentar(a)
Milena Popović Samardžić, Foto: Privatna arhiva
Milena Popović Samardžić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.01.2017. 16:31h

Iz Sindikata doktora medicine (SDM) poručili su predsjedniku Ljekarske komore Đoku Jočiću da su njegova interesovanja u većoj mjeri usmjerena ka bezbjednosnim službama i da ne bi smio da dozvoli da u ime te institucije daje saopštenja na osnovu tračeva.

Iz Ljekarske komore ranije je saopšteno da je predsjednica SDM Milena Popović Samardžić, prema njihovim saznanjima, kao ljekar početnik i na trudničkom bolovanju nelegalno izabrana.

U saopštenju Ljekarske komore piše i da je Popović Samaradžić nakon toga “svog supruga izabrala za pravnog savjetnika SDM”.

Reagujući na tvrdnje iz Ljekarske komore, Popović Samaradžić je kazala da je za predsjednicu izabrana jednoglasno na predlog doktora Vladimira Dobričanina i Predraga Bajića, na sjednici 12. novembra 2015., kojoj je predsjedavao Mišo Pejaković.

“Tačno je da sam u vrijeme stupanja na čelo Sindikata bila na porodiljskom odsustvu. Valjda, prema Vašem shvatanju, ja kao majka djeteta se ne smijem baviti poslovima od javnog značaja. Da li je to vaša poruka svim ženama ili samo meni”, piše u reagovanju.

Popović Samardžić je istakla da je Jočić “dezinformisan” i što se tiče angažmana članova njene porodice u SDM.

Pojasnila je da je njen suprug bio pravni savjetnik u vrijeme kada je na čelu SDM bio Dobričanin, ali da je njenim stupanjem na mjesto predsjednice njemu prestao radni angažman.

Istakla je da je pravni savjetnik SDM advokat Boris Vujović, te da njen suprug i dalje besplatno zastupa desetine ljekara u sudskim i drugim procesima.

Popović Samaradžić je naglasila da je “vjerovatno jedini sindikalni predstavnik koji nema nikakvu nadokandu za svoj rad”.

Bonus video: