Djeca će vježbati vijuge i učiti o mahovini

Besplatne radionice biće održane u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra
50 pregleda 0 komentar(a)
mahovina
mahovina
Ažurirano: 16.01.2017. 14:36h

Razvojni centar Udruženja „Roditelji” ove sedmice će organizovati prve ovogodišnje radionice za djecu, koja će imati priliku da vježbaju moždane vijuge i uče o značaju mahovina za prirodu i čovjeka.

Besplatne radionice, kako se navodi, biće održane u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića na Tuškom putu.

“Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email igrackoteka@t-com.me, broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar”, navode iz Udruženja.

Rana stimulacija kod djece, saopštili su, posebno je važna u predškolskom periodu u toku kojeg se u njihovom mozgu razvija najveći broj sinapsi i kada djeca mnogo mogu da nauče.

“Zato je važno da djeca u najranijem periodu uče i primaju informacije, i da učenje bude kroz igru i druženje sa vršnjacima. Radionica 'Učimo kroz igru', koju organizujemo u utorak, 17. januara, od 18 sati biće posvećena najmlađima. Cilj je da obezbijedi stimulativno okruženje i igre koje će djeci pomoći u razvoju njihove memorije, pažnje, koncentracije i vještina socijalizacije i timskog rada”, objasnili su i dodali da će radionicu voditi psihološkinja Milica Kruščić.

Radionica „Koliko šumi tepih znači”, koju će da vodi biolog Branko Anđić, biće održana u četvrtak, mališani će, kako je istaknuto učiti o značaju zaštite prirode i svih živih bića za našu planetu i za nas.

“Djeca će saznati i koje mahovine postoje u Crnoj Gori. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 8 do 14 godina, broj mjesta ograničen je na 20”, saopštili su iz Udruženja.

Bonus video: