Ministarstvo odbrane: Pripadnici Vojske Crne Gore na visokom nivou izvršavaju zadatke

283 pregleda 1 komentar(a)
Vojska Crne Gore Njemačka, Foto: Odbrana.gov.me
Vojska Crne Gore Njemačka, Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 08.12.2018. 13:38h

Pripadnici Prve pješadijske čete, pješadijski vod od 30 vojnika Vojske Crne Gore, izvršavaju na visokom nivou svoje zadatke na vježbi "Combined Resolve XI" koja se održava u Njemačkoj od 27. novembra do 14. decembra, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U prvoj fazi vježbe, kako se dodaje, izvršavali su zadatke u urbanoj sredini, a u drugoj odbranu na utvrđenoj tački u naseljenom mjestu.

Sada su u trećoj fazi – vježba za napadne operacije.

"Naši pripadnici su u sastavu Američke oklopno-mehanizovane borbene grupe "Apache task forces", kao i rumunska tenkovska četa. Pješadijski vod od 30 pripadnika Prve pješadijske čete Vojske Crne Gore predvođen je kapetanom Dankom Kovačevićem, Vježba se realizuje na Vojnom poligonu “Hohenfels” u SR Njemačkoj, pod pokroviteljstvom Komande Oružanih snaga SAD u Evropi (US EUCOM). Na vježbi učestvuje više od 5.000 pripadnika oružanih snaga iz 16 zemalja, članica i zemalja partnera. Koncipirana je za pripadnike kopnene vojske, za uvježbavanje taktika, tehnika i procedura vođenja kopnenog ratovanja", zaključuje se usaopštenju.

Bonus video: