Tivat: Prifalilo para za asfaltiranje

Posao asfaltiranja u Krtlolima vrijedan 94 hiljade eura obavila je podgorička firma „Asfalt- Beton gradnja“, ali trebaće još oko 70 hiljada
165 pregleda 3 komentar(a)
Radovići, asfalt, Foto: Siniša Luković
Radovići, asfalt, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.12.2018. 19:37h

Iako je nedavno završila skoro 100 hiljada eura vrijedan posao ponovnog asfaltiranja i dijela druge trake lokalnog puta Tivat- Radovići na potezu od skretanja za Oblatnu do Rogača, Opština Tivat ipak nije uspjela da do kraja okonča taj posao na kome već duže insistiraju mještani.

Pokazalo se da sredstva koja je lokalna uprava predvidjela za ovaj posao nisu ni izbliza dovoljna da se novim slojem asfalta presvuče jedna traka puta na dionici od Obale Đuraševića do skretanja za Oblatnu. Stoga je nepresvučeno ostalo oko 1.300 metara puta od Rogača do Obale Đuraševića, a asfalta je prifalilo i na dionici kroz sami centar Radovića, gdje je kolovozna traka u dužini od oko 300 metara od Rogača prema centru naselja, ostala nepopravljena.

„Na dionici od Obale Đuraševića do kraja naselja Radovići, tenderom je predviđeno izvođenje radova u vrijednosti od oko 94 hiljade eura. Planirano je skidanje habajućeg sloja debljine četiri centimetra i postavljanje novog. Ulaskom na lokaciju i prilikom početka radova, izvođač je kroz naselje Radovići skinuo habajući sloj i nije došao do osnovnog sloja, već do tampona. Izvođač je da bi putni pojas bio kvalitetno osposobljen, postavio osnovni sloj u debljini od šest centimetara i habajući u debljini od četiri centimetra“, kazali su „Vijestima“ iz Opštine.

Dodali su da će radovi na skidanju habajućeg sloja na potezu od Rogača do Radovića „biti predmet javnog nadmetanja u relativno kratkom vremenskom periodu”.

Posao asfaltiranja u Krtlolima vrijedan 94 hiljade eura obavila je podgorička firma „Asfalt- Beton gradnja“, ali trebaće još oko 70 hiljada.

Bonus video: