Herceg Novi: Luštica tri dana bez struje

"Posljednjih pet, šest godina, pola vremena u zimskim mjesecima smo bez struje. Možete misliti kako je roditeljima teško da djecu, ujutro dok je vani još mrak, šalju u školi", kazao je Mendegaja
137 pregleda 0 komentar(a)
Luštica, vremenska prognoza, sunčano, ljeto, Foto: Slavica Kosić
Luštica, vremenska prognoza, sunčano, ljeto, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.01.2017. 14:55h

Luštica je tri dana bez struje što stvara ogromne probleme žiteljima tog poluostrva. "Odsječeni smo od svijeta, ne možemo da slušamo radio i TV program, ali je još gore od toga, što nemamo ni vodu. Luštica nema vodovodnu mrežu, pa se mjštani snabdjevaju iz bistjerni iz kojih vodu crpe uglavnom uz pomoć struje“, kaže Boro Mendegaja. Ističe da su bez struje bili i tri dana za pravoslavni Božić.

"Posljednjih pet, šest godina, pola vremena u zimskim mjesecima smo bez struje. Možete misliti kako je roditeljima teško da djecu, ujutro dok je vani još mrak, šalju u školi. Pale se šporeti na drva, i čeka dok se zagriju, da bi im mogli sporemiti doručak“, navodi Mendegaja. Njihovi apeli odgovornima do sada su uglavnom ostajali bez rješavanja problema.

Iz CEDIS a su juče kazali da je Luštica bez struje zbog kvara na dalekovodu, da su radili juče cijeli dan, a da su jutros nastavili na otklanjanju kvara.

Bonus video: