LGBT Forum Progres: Kvalitetno i sistematski smo rješavali probleme LGBTIQ zajednice

Menadžment organizacije zahvalio je svim kolegama iz nevladinog sektora, pojedincima, institucijama, predstavnicima ambasada koje djeluju u Crnoj Gori, medija, kao i svim partnerima, koji šest godina prepoznaju značaj i podržavaju aktivnosti te organizacije
0 komentar(a)
LGBT Forum Progres, Foto: LGBT Forum Progres
LGBT Forum Progres, Foto: LGBT Forum Progres
Ažurirano: 14.01.2017. 17:40h

Nevladina organizacija LGBT Forum Progres obilježila je danas šest godina od osnivanja, a, kako je saopšteno, kroz mnogobrojne aktivnosti sprovedene u tom periodu, kvalitetno i sistematski su identifikovali i rješavali probleme LGBTIQ zajednice.

Menadžment organizacije zahvalio je svim kolegama iz nevladinog sektora, pojedincima, institucijama, predstavnicima ambasada koje djeluju u Crnoj Gori, medija, kao i svim partnerima, koji šest godina prepoznaju značaj i podržavaju aktivnosti te organizacije.

Kako podsjećaju, misija LGBT Foruma Progres je kreiranje sigurnog, inkluzivnog i podsticajnog okruženja za sve LGBTIQ osobe, kroz obezbjeđivanje obrazovnih mogućnosti, izgradnju zajednice, javno zastupanje, političku participaciju i povećanje pristupa različitim servisima koji doprinose kvalitetnijem životu.

„Kroz mnogobrojne aktivnosti sprovedene tokom minulih šest godina, aktivno, kvalitetno i sistematski se prilazilo identifikovanju problema LGBTIQ zajednice, njihovom rješavanju i prevenciji“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, činjenica da treći menadžment LGBT Foruma Progres u ovom trenutku vodi organizaciju svjedoči o pluralizmu pristupa koji se baštini u samoj organizaciji, kao i na neophodnost konstantnog unaprjeđenja i razvoja novih pristupa aktivizmu, kako bi se došlo do kvalitetnih i održivih rješenja.

„Teško je sumirati šest godina rada i aktivizma koje su iza nas u samo nekoliko rečenica, a da se pomenu svi uspjesi naše organizacije i rezultati našeg rada. Mnogo toga dobrog je iza nas, ali nas još mnogo više očekuje“, rekla je predsjednica Upravnog odbora Foruma Progres, Bojana Jokić, u obraćanju menadžmentu organizacije i okupljenim članovima.

Ona je zahvalila svim članovima Upravnog odbora, svim zaposlenima u izvršnom menadžmentu, svim volonterima i aktivistima na doprinosu, trudu i radu. „Mi smo tu zbog svih vas i cijele LGBTIQ zajednice u Crnoj Gori, i jedino uz vašu pomoć možemo da nastavimo našu borbu“.

„U nadi da će crnogorsko društvo zaista postati društvo sa prihvaćenom, vidljivom i zaštićenom LGBTIQ zajednicom, kao što i glasi vizija LGBT Foruma Progres, vjerujemo da ćemo i dalje nastaviti sa opravdavanjem dobijenog povjerenja LGBTIQ zajednice i zajedničkim snagama postići željene rezultate“, poručeno je iz Foruma Progres.

Bonus video: