Iz česmi na Žabljaku tekla prljava voda

Radulović kaže da je dogovoreno da se snabdijevanje prekine u srijedu u 23 časa, kako bi se bazen pripunio, ali da je to učinjeno oko 22 časa kada se na slavinama pojavila zamućena voda
55 pregleda 0 komentar(a)
zamućena voda, Foto: K.Pašić
zamućena voda, Foto: K.Pašić
Ažurirano: 13.01.2017. 20:08h

Voda iz žabljačkog vodovoda bila je zamućena u srijedu veče, zbog niskog nivoa u bazenu.

To je “Vijestima” saopštio direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović.

O tome svjedoči i fotografija koju je “Vijestima” dostavio Žabljačanin Krsto Pašić na kojoj se vidi talog na dnu plastične flaše.

“Svjestan problema u vodosnabdijevanju, u srijedu u 21.45 časova, sa slavine sam natočio vodu u plastičnu flašu kako bi porodica imala vode... Flaša je izvjesno vrijeme stajala u kuhinji, a kada sam htio da je prenesem na drugo mjesto primijetio sam talog na dnu... Namjeru sam imao da istu fotografiju pošaljem i Ministarstvu zdravlja, ali tehničke karakteristike njihovog sajta to nijesu dozvoljavale”, rekao je Pašić.

Radulović kaže da je dogovoreno da se snabdijevanje prekine u srijedu u 23 časa, kako bi se bazen pripunio, ali da je to učinjeno oko 22 časa kada se na slavinama pojavila zamućena voda.

“Pa se tog trenutka pristupilo mjeri isključenja. Razlog je što se nivo vode u bazenu spustio na oko 30 centimetara. Voda koja je stizala sa vodoizvorišta i bunara, a stalni dotok je više od 40 litara u sekundi, uzburkala je zalihe pa je kroz cijevi potekla zamućena voda. Incident nije nimalo prijatan iako vodu redovno hlorišemo i nalazi uvijek pokažu da je žabljačka voda bakteriološki ispravna”, tvrdi on.

Bonus video: