Popović Samardžić: Jočiću, iznosite neistine, imaćete prilike da svoja "saznanja" dokažete na sudu

"Duboko sam svjesna da neistine koje iznosite imaju jedino za cilj da skrenu pažnju javnosti sa vašeg nezakonitog postupanja. Međutim i prije sudskog postupka, za potrebe javnosti, odgovoriću na Vaše neistinite i zlonamjene tvrdnje", piše u tvorenom pismu koje je Popović Samardžić uputila Jočiću
306 pregleda 5 komentar(a)
Milena Popović Samardžić, Foto: Privatna arhiva
Milena Popović Samardžić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.01.2017. 18:05h

Predsjednik Ljekarske komore Đoko Jočić je jučerašnjim reagovanjem iznio niz neistina vezanih za moj angažman u Sindikatu doktora medicine, angažman mog supruga, kao i ocjene rada organizacije koju predstavljam, istakla je danas Milena Popović Samardžić, predsjednica Sindikata doktora medicine Crne Gore.

Ona je reagovala povodom jučerašnjeg saopštenja iz Ljekarske komore u kome su iz te institucije naveli da ih čudi da Popović Samardžić uporno govori o nezakonitom radu Ljekarske komore, kada je ona, prema njihovim saznanjima, kao ljekar početnik i tada na trudničkom bolovanju, nelegalnim putem izabrana za predsjednicu Sindikata doktora medicine.

"S obzirom da ste plasirali više netačnih informacija sa ciljem da naškodite meni i mom ugledu želim da Vas obavijestim da ćete svoja "saznanja" imati prilike da dokažete na sudu. Duboko sam svjesna da neistine koje iznosite imaju jedino za cilj da skrenu pažnju javnosti sa vašeg nezakonitog postupanja. Međutim i prije sudskog postupka, za potrebe javnosti, odgovoriću na Vaše neistinite i zlonamjene tvrdnje", piše u tvorenom pismu koje je Popović Samardžić uputila Jočiću.

Ona je dodala da za predsjednicu sindikata nije izabrana nezakonito već na Skupštini sindikata održanoj 12. novembra 2015. godine kojom je predsjedavao Prim. dr Mišo Pejaković, kao i da je izabrana jednoglasno na predlog dr Vladimira Dobričanina i dr Predraga Bajića.

"Tačno je da sam u vrijeme stupanja na čelo Sindikata bila na porodiljskom odsustvu. Valjda, prema Vašem shvatanju, ja kao majka djeteta se ne smijem baviti poslovima od javnog značaja. Da li je to vaša poruka svim ženama ili samo meni? Nadalje, kolega Jočiću, dezinformisani ste i što se tiče angažmana mene i članova moje porodice u sindikatu. Tačno je da je nekada pravni savjetnik sindikata bio moj suprug, ali je to bilo u periodu kada je sindikatom predsjedavao dr Vladimir Dobričanin. Mojim stupanjem na mjesto predsjednika prestao je njegov radni angažman. Pravni savjetnik sindikata je Vujović Boris advokat iz Podgorice. Istina, moj suprug besplatno i dalje zastupa desetine ljekara u sudskim i drugim postupcima koji se vode radi zaštite njihovih radnih prava, dok sam ja vjerovatno jedini sindikalni predstavnik koji nema nikakvu nadoknadu za svoj rad. Kolega Jočiću, vi ste čovjek koji se formalno nalazi na čelu Ljekarske komore, nažalost, više od 20 godina ali su vaša interesovanja u mnogo većoj mjeri usmjerena ka bezbjedonosnim službama. Barem iz tog razloga ne biste smjeli sebi dozvoliti da u ime Komore dajete saopštenja na osnovu tračeva", navodi se u pismu.

Ona tvrdi da je Jočić vidno neupućeni u rad sindikata.

"Sindikat je posljednjih godinu dana podnio nekoliko amandmana na zakone koji se tiču zdravstva, organizovali smo podružnice u više zdravstvenih ustanova, uvećali smo članstvo za 100%, donijeli smo neophodna normativa akta za rad sindikata, učlanili smo sindikat u Konfederaciju samostalnih sindikata Evropske Unije CESI, uspostavili smo komunikaciju sa delegacijom EU, napravili smo partnerski odnos sa medijima, pregovarali smo sa ministrima u vladi, menadžerima u zdravstvu, političkim partijama i nevladinim oganizacijama, uradili smo na desetine analiza kojima smo zainteresovali javnost za probleme zdravstvenih radnika, privodimo kraju projekat "Stepen zadovoljstva ljekara svojim poslom", otvoreni smo se za sugestije i probleme naših članova preko internet stranice, facebook i tviter naloga…", stoji u pismu.

Jočiću poručuje da bi s druge strane, bilo poželjno da on informiše šta je Komora radila posljednje dvije decenije, te da ukratko ostaje nejasno za šta on i kome uopšte služi.

"Na kraju, gospodine Jočiću u obavezi se ste da objavite imena kolega Izvršnog odbora Komore koji potpisuju vaše saopštenje, a dok to ne uradite smatraću da polemiku vodim isključivo sa vama. Pretpostavljam da ste i ovo saopštenje, kao i neka ranija dokumenta, na vama svojstven način falsifikovali, pošto ne želim da vjerujem da su saopštenje koje ste iznijeli u javnost potpisale moje kolege. I kolega Jočiću polemika između sindikata i Komore nije završena jer vi odgovarate nama, vašim članovima, a ne nalogodavcima koji vas drže na funkciji već 20 godina", zaključuje u pismu Popović Samardžić.

Sindikat doktora medicine zatražio je 10. januara od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da urgira kod osnovnog državnog tužioca da što prije sasluša Jočića, protiv kog su podnijeli dvije krivične prijave.

Bonus video: