ZBOG SNIJEGA

Put Podgorica-Cetinje-Budva zatvoren za kamione i šlepere

Na regionalnom putu Rožaje- Kula uspostavljen je saobraćaj samo za putnička vozila
92 pregleda 0 komentar(a)
snijeg zatvoren put, snijeg put, snijeg nevrijeme, Foto: Shutterstock.com
snijeg zatvoren put, snijeg put, snijeg nevrijeme, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.01.2017. 16:30h

Put Podgorica-Cetinje-Budva zatvoren je za saobraćaj kamiona i šlepera, zbog snijega, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Ranije danas, put Šavnik-Žabljak je zatvoren za sve kategorije vozila zbog snijega i mećave, saopšteno je Auto moto saveza (AMSCG).

"U većem dijelu zemlje zabilježene su sniježne padavine, ponegdje na jugu pada kiša. Dodatne poteškoće pričinjava jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose u visim planinskim predjelima,pa se saobraća usporeno i otežano", neveli su iz AMSCG.

Na regionalnom putu Rožaje- Kula uspostavljen je saobraćaj samo za putnička vozila.

Zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na dionici Vilusi-Vraćenovići, Virpazar –Petrovac preko Paštrovske gore, Podgorica-Cetine-Budva i Jasenovo polje-Šavnik.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobracajnom signalizacijom.

Svi prilazni putevi prema zimskim turističkim centrima, kako je saopšteno iz AMSCG, su prohodni.

Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Do 31.03.2017. upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznaceno signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Informativni centar AMSCG zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020/234-999 i 063/239-987.