Tivatski aerodrom bio zatvoren zbog leda, grad posut rizlom

Sa posljednicama ekstremno hladnog vremena već danima se nose i tehničke ekipe tivatskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" koje su do sada zamijenile 417 zamrznutih i havarisanih vodomjera
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2017. 16:41h

Izuzetno niske temperature vazduha kombinovane sa jučerašnjim "tankim" snijegom koji je zabijelio grad i okolinu, prouzrokovali su nove probleme u Tivtu.

Zbog leda na pisti, aerodrom Tivat jutros nije radio, ali čim se stanje na poletno-sletnoj stazi popravilo, u poslijepodnevnim časovima vazdušna luka počela je da prima avione na redovnim linijama iz i ka Beogradu i Moskvi.

Poledica se stvorila na većini tivatskih ulica i lokalnih saobraćajnica, zbog čega su komunalci po njima, ali i po zaleđenim trotoarima, posuli preko 30 kubika rizle.

Zbog poledice se teško ulazi u zgradu Opštine Tivat jer se na ionako skliskom mermernom pločniku na ulazu u zgradu, stvorila debela ledena kora od vode iz oluka koji se izlivaju direkno na trotoar pred zgradom lokalne uprave.

Sa posljednicama ekstremno hladnog vremena već danima se nose i tehničke ekipe tivatskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" koje su do sada zamijenile čak 417 zamrznutih i havarisanih vodomjera, što se ne pamti u istoriji te firme koja je do sada tokom zime obično zbog posljedica smrzavanja mijenjala tek po 2-3 vodomjera.

Pored toga, ekipe Vodovoda uklonile su i dvadesetak drugih kvarova na distrubutivnoj mreži, a radnici Vodovoda stalno su na usluzi građanima koji zovu na dežurni telefon tog preduzeća prijavljujući kvarove na svojim priključcima.

Galerija

Bonus video: