STANKOVIĆ: NE ČEKAJU VAS IDEALNI USLOVI ZA RAD

Zakletvu položila tri novoizabrana tužioca

"Kao što su do sada o vama najviše govorili rezultati, tako će biti i ubuduće. Više od bilo kojih riječi, slika o vama stvaraće sa na osnovu zalaganja i konkretnih rezultata. Želim da vjerujem da oni u vašem slučaju neće izostati"
550 pregleda 7 komentar(a)
Ivica Stanković tužioci, Foto: Tuzilastvocg.me
Ivica Stanković tužioci, Foto: Tuzilastvocg.me
Ažurirano: 11.01.2017. 15:34h

Za državne tužioce danas su izabrani Tanja Deretić Čolan, Grujo Radonjić i Zoran Vučinić.

Čestitajući državnim tužiocima na izboru, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, poručio je da je njihovo napredovanje u karijeri odraz dosadašnjeg rada u tužilaštvima iz kojih dolaze.

"Kao što su do sada o vama najviše govorili rezultati, tako će biti i ubuduće. Više od bilo kojih riječi, slika o vama stvaraće sa na osnovu zalaganja i konkretnih rezultata. Želim da vjerujem da oni u vašem slučaju neće izostati", poručio je Stanković.

On je izrazio očekivanja da novoizabrani državni tužioci svojim radom dokažu da je Tužilački savjet upravo njihovim izborom donio pravu odluku.

"A ono što ja očekujem od vas jeste da svakodnevno nastavite da dokazujete da je Tužilastvo samostalan organ koji odluke donosi isključivo na osnovu zakona", istakao je Stanković.

On je novim državnim tužiocima saopštio da ih u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ne čekaju idealni uslovi za rad, ali da to ne smije da utiče na njihovu efikasnost.

Vrhovni državni tužilac je rekao da osnov za zahtjeve za poboljšanje uslova mogu da budu isključivo rezultati koje očekuje i od novih članova Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Preporučujemo za Vas