Herceg Novi: Službe saniraju posljedice nevremena

U toku je čišćenje i nasipanje na dionicama Kameno-Ubli i Sitnica-Kruševice-Vrbanj, pa će do 13 sati privremeno obustavljen iti saobraćaj za sva motorna vozila na tom putnom pravcu.
107 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2017. 11:09h

Opštinske službe i preduzeća su u punom kapacitetu angažovani na otklanjanju posljedica koje su izazvale sniježne padavine u Herceg Novom tokom prethodne noći i jutra, saopšteno je iz lokalne uprave.

Stanje u užem dijelu grada je za kratko vrijeme stavljeno pod kontrolu, a ekipe nastavljaju sa radom u širem gradskom jezgru i okolnim naseljima, kazao je sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilija Peulić, koji i koordinira ovim akivnostima.

Na čišćenju su angažovana preduzeća „Čistoća“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Komunalno-stambeno“,kooperanti, Služba Zaštite i spasavanja i Služba komunalne policije.

S obzirom da se tokom naredne noći očekuje ponovni pad temperature, saobraćajnice će biti posute i u popodnevnim časovima, a sve ekipe ostaju u punoj pripravnosti, saopšteno je iz lokalne uprave. U toku je čišćenje i nasipanje na dionicama Kameno-Ubli i Sitnica-Kruševice-Vrbanj, pa će do 13 sati privremeno obustavljen iti saobraćaj za sva motorna vozila na tom putnom pravcu.

Upozoravaju učesnike u saobraćaju da je korišćenje zimske opreme obavezno, te da na put ne bi trebalo da kreću bez prijeke potrebe i Savjetuju poseban oprez zbog leda na ulicama i stepeništima.

Apeluju na građane “da ispune svoju dužnost i očiste snijeg ispred poslovnih i stambenih objekata, ukoliko ga ima”.Iz lokalne uprave ističu da je uspostavljena je odlična saradnja sa Konavlima, čije ekipe čiste dionicu puta između granica Crne Gore i Hrvatske, kao i sa preduzećem „Crnagoraput“ čija operativa održava Jadransku magistralu.

Oko podne u Herceg Novom je mjestimično sunčano i snijeg u gradu se topi.

Galerija

Bonus video: