Nikšić: Mještani Župe pet dana bili bez vode

Prema njegovim riječima začepljenja su bila u cijevima koje su se nalazile na površini, nepokrivene, što samo potvrđuje činjenicu, smatra on, da su u gradnji vodovoda uložena ogromna sredstva bez ikakvog plana, za šta okrivljuje opštinsko rukovodstvo koje, kako je kazao, neće ili ne želi da priđe problemu na zakonit način
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2017. 10:04h

Veći dio mještana nikšićke Župe je, zbog zamrznutih cijevi na vodovodnoj mreži, pet dana bio bez vode. Zahvaljujući dijelu članova Savjeta te MZ, nekoliko mještana i dvojice radnika koji rade na održavanju vodovoda konačno je uspostavljeno redovno vodosnabdijevanje.

“Uspjeli smo da se probijemo da izvorišta u Blacama kako bi pokušali naći smrznuta mjesta na vodovodnoj mreži. Posle šest sati iscrpljujućih radova ponovo je uspostavljeno vodosnabdijevanje i voda je počela stizati u župska domaćinstva”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik MZ Dragoljub Radulović.

Prema njegovim riječima začepljenja su bila u cijevima koje su se nalazile na površini, nepokrivene, što samo potvrđuje činjenicu, smatra on, da su u gradnji vodovoda uložena ogromna sredstva bez ikakvog plana, za šta okrivljuje opštinsko rukovodstvo koje, kako je kazao, neće ili ne želi da priđe problemu na zakonit način.

“Pitamo gospodu iz Opštine dokle će rizikovati živote mještana Župe imajući u vidu da navedeno vodoizvoriste ne zadovoljava zdravstveno-bezbjednosne uslove. Pozivamo premijera Duška Markovića i ministra Milutina Simovića da nam, kada to rukovodstvo Opštine ne želi, saopšte da li MZ Župa zaslužuje da ima uredno vodosnabdijevanje ili će se nastaviti sa javašlukom i improvizacijom. Župa i Župljani to ne zaslužuju i više neće da čekaju”, poručio je Radulović.

Galerija

Bonus video: