Ubijen pas na Zabjelu

"Osoba koja je ovo danas uradila psu, spremna je da to isto sjutra uradi i nekom djetetu ili nekoj nemoćnoj osobi", navodi se u saopštenju
68 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2017. 20:22h

U podgoričkom naselju Zabjelo u ulici Blažene Ozane danas je iz vatrenog oružja nepoznata osoba ubila psa u ulici o kome su brigu vodili stanari okolnih zgrada.

Ubijenog psa pronašla je žena koja ga je hranila. Policija je izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj.

"Danas je u podgoričkom naselju Zabjelo iz vatrenog oružja za sada nepoznato lice ubilo psa o kome su brigu vodili stanari okolnih zgrada. Radi se o psu koji nije bio agresivan i koji je bio miljenk stanara. Zahtijevamo od Uprave policije da odmah ispita ovaj slučaj i da što prije otkriju počinioca i privedu ga istražnim organima. Napominjemo da ovdje imamo više krivičnih djela, što daje dodatnu težinu ovom slučaju. Takođe apelujemo na tužilaštvo da ovaj slučaj procesuiraju i da se obavezno podigne optužnica protiv ovog monstruma. Do sada to nije bio slučaj, već su oni koji su ubijali ili mučili životinje uvijek prolazili nekažnjeno, ali ovoga puta im obećavamo da ćemo se svim demokratskim sredstvima boriti i izboriti da ovaj zločin dobije sudski epilog, a zločinac zasluženu kaznu", navodi se u saopštenju.

Iz NVO Prijatelji životinja Podgorica saopšteno je da ovo neće i ne smiju da tolerišu, "jer je ovo kap koja je prelila čašu. Svakodnevno ćemo ih podsjećati na ovaj slučaj, sve dok ne vidimo rezultate."

"Osoba koja je ovo danas uradila psu, spremna je da to isto sjutra uradi i nekom djetetu ili nekoj nemoćnoj osobi. Zato je takvima mjesto u zatvoru i za to opravdanje ne postoji. Takođe apelujemo na sve one koji imaju bilo kakve podatke o ovom zločinu, da nam se jave, može i anonimno, kako bismo podnijeli kompletiranu prijavu sa dokazima i svim detaljima", navodi se u saopštenju.

NVO Ruka šapi podnijela je prijavu protiv NN lica zbog ubistva psa.

Galerija

Bonus video: