Herceg Novi: Nije srušeno autobusko stajalište i okretište u Kamenarima

Mjesna zajednica je angažovala advokata koji će pokušati da izdejstvuje zabranu radova dok Zakon o legalizaciji objekata, u martu ne stupi na snagu
90 pregleda 2 komentar(a)
Kamenari, Foto: Slavica Kosić
Kamenari, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.01.2017. 14:59h

Grupa od 50ak mještana okupila se danas na autobuskom stajalištu i okretištu u Kamenarima u namjeri da spriječi rušenje objekata na tom mjestu.

“Niko se jutros nije pojavio, iako je rušenje, uz asistenciju policije bilo najavljeno, kazao je predsjednik MZ Kamenari, Tomo Katurić i navodi da ne zna zašto do njega nije došlo.

Podsjećamo da je započeto rušenje autobuskog stajališta u Kamenarima, 25 decembra porošle godine izazavalo negodovanje i ogorčenje mještana nakon čega je i zaustavljeno.

Rušenje je naložila Uprava za inspekcijske poslove, odsjek inspekcije zaštite prostora “jer su privremeni objekti postavlje i bez prethodno pribavljenog odobrenja nadležnog organa.

Katurić je pojasnio da je još 1984. godine Zamira Ljubetić, jedina nasljednica mještanina Bogdana Đuranovića, koja sada živi u Italiji, mjesnoj zajednici dala u besplatan dugoročan zakup parcelu za izgradnju autobuskog stajališta i okretišta. Ugovor je potpisan i sa preduzećem Autosaobraćaj (sada Blue line) koji je i tada i sada jedini obavljao lokalni prevoz u hercegnovskoj opštini. Pribavljena je i saglasnst JP Morsko dobro, jer je riječ o prostoru posebne namjene.

Mjesna zajednica je angažovala advokata koji će pokušati da izdejstvuje zabranu radova dok Zakon o legalizaciji objekata, u martu ne stupi na snagu.

Katurić tvrdi da iza rušenja stoji Dejan Ban vlasnik Pomorskog saobraćaja koji u blizini namjerava da gradi hotel i kome je taj prostor potreban za izgradnju parkinga. Pominje se i izgradnja još jednog mula za potrebe Pomorskog saobraćaja.

Bonus video: