Vuksanović: Vlada oprašta dugove tajkunima, a kažnjava obične građane

"Početak mandata Vlade pokazuje da će se pored opraštanja dugova tajkunima, ona dominanto baviti kažnjavanjem običnih građana za sve ekonomske promašaje
111 pregleda 12 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.01.2017. 13:05h

Poslanica SDP Draginja Vuksanović saopštila je da je Vlada Crne Gore uz pomoć polupraznog parlamenta ovih dana još jednom izvršila državni udar na standard građana.

"Kao što smo i govorili u kampanji, sav teret neuspjele vlasti će se prebaciti na obične građane kako bi se štitili tajkuni bliski DPS-u. Uvođenje akciza na gorivo i povećanje od 16 eurocenti za litar dizela pogađa sve građane Crne Gore, a bojimo se da će se odraziti i na cijene drugih usluga i roba koje su direktno vezane za upotrebu nafte i derivata. Izgleda da će se ostvariti vizija lidera DPS-a da je gorivo luksuz, a ne kao u svakoj evropskoj zemlji jedan od uslova za svakodnevni normalni život", navodi Vuksanović.

Ona dodaje da dok se "cijena goriva povećava za 16 centi, tajkuni će platiti samo 2% neplaćenih poreza u ovoj godini i to ako budu htjeli, pošto smo sigurni da im se aktuelna vlast neće puno “zamjerati"".

"Početak mandata Vlade pokazuje da će se pored opraštanja dugova tajkunima, ona dominanto baviti kažnjavanjem običnih građana za sve ekonomske promašaje. Tako je poslije majki sa troje djece, ukinut dječiji dodatak za nezaposlene roditelje, a sada se kroz akcize uzima preostali novac iz ionako tankih novčanika. SDP se kroz svoj model ekonomskog razvoja zalaže za pravedno i progresivno oporezivanje kojim bi oni koji zarađuju najviše i plaćali najviše, a ekonomija bila zasnovana na realnoj proizvodnji, industrijalizaciji i privlačenju investitora iz razvijenih zemalja. Zbog toga i insistiramo na novim izborima, jer je očigledno da nas ova Vlada može vratiti samo u doba 1993. godine", zaključuje Vukasanović.

Bonus video: