Milićevići danima zarobljeni u Ninkovićima kod Žabljaka

U Komunalnom preduzeću nijesu negirali njene navode a direktor Radenko Radulović kaže da su apsolutno tačni oni koji se odnose na probleme stavljanja mehanizacije u pogon
131 pregleda 3 komentar(a)
Žabljak snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 09.01.2017. 11:55h

Podgoričanka Radmila Milićević, koja sa porodicom od početka godine boravi kod roditelja svog supruga u Ninkovićima, selu oko pet kilometara udaljenom od Žabljaka, danima očekuje da se pojavi snjegočistač kako bi sa mužem, zaovom i šestoro djece, stigli do Žabljaka a potom otputovali u Podgoricu.

Da problem bude veći jedno zaovino dijete je pod temperaturom i potreban joj je ljekar, kaže Radmila.

"U Ninkovićima smo od prvog dana ove godine i uvjeerila sam da se ni jedan snjegočistač nije pojavio i pročistio put kroz selo iako kroz medije saopštavaju da se čisti. U više navrata zvala sam Komunalno preduzeće i svaki put su imali neki izgovor. Najčešće da ne mogu pokrenuti mašine jer zbog hladnoće ledi nafta. Nih uvijek nešto iznenadi. A nije pomoglo ni to da je djetetu potrebna ljekarska pomoć. Danas sam istim povodom zvala Opštinu odakle mi je odgovoreno da će danas poslati mašinu", kaže Radmila Milićević.

U Komunalnom preduzeću nijesu negirali njene navode a direktor Radenko Radulović kaže da su apsolutno tačni oni koji se odnose na probleme stavljanja mehanizacije u pogon.

"Postoje pravila i plan čišćenja koga se koliko je to moguće pridržavamo. Na prvom mjestu je prohodnost puteva do objekata od vitalnog interesa. Te komunikacije se moraju održavati. Na drugom mjestu je prohodnost gradskih saobraćajnica onda prigradskih. Prema selima, izuzev u hitnim slučajevima, krećemo kad se obave ovi poslovi. Tako je i ovom prilikom i nije tačno da se do sela ne čisti jer smo, uprkos problemima, očistili dosta puteva prema okolnim selima. Jutros je planirano čišćenje prema Ninkovićima ali se pokvarila mašina koja je trebala tamo čistiti. U međuvremenu stigla je informacija da moramo čistiti prema zaseoku Petkovići kod Tepačkog polja gdje je jedan čovjek sjekirom povrijedio ruku. Sa terena je snjegočistač preusmjeren prema Tepačkom polju i ona će, kad taj put očisti, produžiti prema Ninkovićima. Ako ne bude nečeg nepredviđenog tokom dana biće pročišćeno do Ninkovića", kaže Radulović.

Bonus video: