Djeca na Veruši uz stari agregat

Na Veruši boravi 60 ljudi, od čega je 46 djece, a u tom dijelu države je temperatura juče bila minus 20. Agregat iz 1975. godine je juče bio u kvaru
315 pregleda 2 komentar(a)
Veruša, snijeg, Foto: Cedis.me
Veruša, snijeg, Foto: Cedis.me
Ažurirano: 08.01.2017. 16:48h

Snijeg, led i olujni vjetar i juče su uslovili niske temperature, a građani pojedinih naselje bez struje su već tri dana.

U dječjem odmaralištu na Veruši struju nemaju od srijede, a agregat neprestano radi već tri dana.

Na Veruši boravi 60 ljudi, od čega je 46 djece, a u tom dijelu države je temperatura juče bila minus 20.

“Vijestima” je direktor odmarališta Aleksandar Milošević kazao da je toplo, da sve funkcioniše kako treba, ali da samo čekaju da se kvar na elektro mreži popravi.

“Put do Veruše je prohodan, svi su dobro. Upravo spremamo maskenbal. Moram reći da agregat neprestano radi, pa apelujem na ekipe RPCG da se kvar otkloni”, kazao je Milošević.

Naselja Zeta, Dobrota, Lijeva Rijeka, Lutovo, Kržanje, Medun, Meterizi, Hoti juče su bili bez struje saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Iako je Crnogorski elektrodistributivni sistem preduzeo sve radnje u cilju pripreme sistema za zimske uslove rada kroz redovno održavanje mreže, posao ekipama u saniranju kvarova, kako ističu, otežava snijeg i olujni vjetar koji ugrožava njihovu bezbjednost.

Navode da je jak vjetar praćen sniježnim padavinama prouzrokovao problem na elektrodistributivnoj mreži u centralnom i primorskom dijelu države.

Iz CEDIS-a dodaju da na sjeveru Crne Gore nije bilo ozbiljnijih kvarova i da se svi gradovi uredno napajaju električnom energijom.

Zbog nevremena ni Cetinje neće imati vode dok se ne otkloni kvar na elektromreži sa koje se napajaju crpne stanice u Podgoru i Višnjici.

Mještani najveće barske prigradske mjesne zajednice Bar 2, poznatije kao MZ Polje, ogorčeni su što ni treći dan nemaju struju. U ovom dijelu Bara-Polju, Čelugi i Tombi, živi između 8 i 10.000 stanovnika.

Promrzlog vajara Mija Mijuškovića juče je od smrzavanja u porodičnoj kući u Suvom Potoku u Sutomoru spasio tim Mornarice VCG i Izviđačkog odreda „24. novembar“.

Većina Sutomora sinoć je dobila struju, nakon što su od četvrtka uveče bili bez struje i vode. Muke mještana Sutomora počele su u četvrtak veče, a izazvane su nezapamćeno snažnom burom u barskoj opštini koja ne jenjava od četvrtka uveče, i koja je oštetila dalekovod kod Sutomora.

Olujna bura koja već drugi dan duva na području Tivta oborila je nekoliko stabala, ali ona pri padu nisu nanijela oštećenja na objektima ili automobilima. Ekstremno hladno vrijeme prouzrokovalo je smrzavanje vodovodnih cijevi u više privatnih objekata u gradu.

Na Žabljaku je juče u 17 časova zabilježena temperatura od minus 22 stepena, dok je subjektivni osjećaj bio minus 29 stepeni.

Najtopliji grad bio je Ulcinj sa temperaturom od minus 2,1 stepen, dok je subjektivni osjećaj minus 9 stepeni.

Veoma hladno biće i naredna dva dana.

Bonus video: