U Kolašinu plesali tango na 17 ispod nule

„To je naš način pobune protiv bombastičnih meto najava. Htjeli smo da pokažemo da su ovo u Kolašinu normalni zimski dani, a ne razlog za „uzbunu“. U goste nam je došlo 10-ak tangerosa iz Podgorice, a s nama su plesali i turisti. Bilo je zaista zanimljivo, veselo i lijepo sinoć u Sibirskoj ulici (IV Proleterske)"
99 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2017. 10:43h

Nekoliko desetina kolašinskih i podgoričkih tangerosa, ali i turista zaplesali su sinoć u 21 sat ispred kafića „SFRJ“ u glavnoj gradskoj ulici.

Prema zvaničnim podacima, temperatura u tom trenutku bila je -16,7, dok je subjektivni osjećaj bio -25 stepeni.

Cilj im je bio da milongom, koju si sinoć nazvali „Mrazlonga“, a koju je organizovao Tango Natural Montenegro, pošalju poruku „Plesom protiv crvenog alarma“.

„To je naš način pobune protiv bombastičnih meto najava. Htjeli smo da pokažemo da su ovo u Kolašinu normalni zimski dani, a ne razlog za „uzbunu“. U goste nam je došlo 10-ak tangerosa iz Podgorice, a s nama su plesali i turisti. Bilo je zaista zanimljivo, veselo i lijepo sinoć u Sibirskoj ulici (IV Proleterske)", kazao je Duško Raketić iz Tango Natural Montenegro.

Ta organizacija pravi periodično plesne događaje, koje posjećeuje između 50 do 70, manje ili više vičnih, plesača.

Organizatori su Ljetnjeg tango kampa, najvećeg plesnog događaja na sjeveru države, koji je prošle godine okupio oko 500 tangerosa iz 10-ak zemlja.

Galerija

Bonus video: