Porodilište čas radi, čas ne radi?

Direktorka Opšte bolnice Biserka Biba Bulatović je kazala da nije tačno da porodilište ne radi, da sve funkcioniše normalno i da se žene porađaju na tom odjeljenju
162 pregleda 2 komentar(a)
Opšta bolnica Bijelo Polje, porodilište, Foto: Jadranka Ćetković
Opšta bolnica Bijelo Polje, porodilište, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.01.2017. 20:45h

Porodilište u Bijelom Polju je zatvoreno od 1. januara, a žene koje se porađaju upućuju se u beransku bolnicu, saznaju “Vijesti” od medicinskog osoblja te bolnice.

Tvrdnjama da porodilište ne radi redakciji “Vijesti” se proteklih dana obratilo više građana te opštine.

Direktorka Opšte bolnice Biserka Biba Bulatović je kazala da nije tačno da porodilište ne radi, da sve funkcioniše normalno i da se žene porađaju na tom odjeljenju.

„Nije mi jasno kako može neko da kaže nešto tako. Radi sve normalno“, kazala je Bulatović.

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, razlog zatvaranja je što se jedini pedijatar koji ordinira na odjeljenju neonatologije dr Adrijana Vojinović- Kočović nalazi na odmoru.

Bulatović je kazala da jeste postojao problem oko odmora Kočović, ali da je ona pristala da radi i da sve funkcioniše normalno.

Dr Adrijana Kočović je “Vijestima” kazala da ne želi da komentariše da li porodilište radi ili ne, a poslije pitanja može li bar da odgovori da li se nalazi na odmoru kazala je: “Molim vas, ne želim da komentarišem”, i prekinula vezu.

Ubrzo nakon razgovora za “Vijesti”, uprava bolnice je, kako je kazao jedan od zaposlenih, “ubijedila” doktorku da prekine odmor, čime su se stekli uslovi za početak rada.

Bjelopoljsko porodilište zatvoreno je u decembru 2014. godine do sredine januara naredne godine, nakon infekcije pet beba od kojih jedna preminula.

"Ovo nije zapamćeno u istoriji zdravstva"

Dragiša Gačević iz Zatona kod Bijelog Polja, čija se supruga danas porodila u beranskoj bolnici, kazao je da je to što radi bjelopolsjka Bolnica sramotno.

„Kako ih nije sramota da pričaju da radi sve normalno kad su ovih dana sedam ili osam porodilja uputili za Berane. Jutros sam po najvećem nevremenu vozio suprugu na porođaj. Da bjelopoljsko porodilište ne radi saznali smo 1. januara, od dežurnog ginekologa dr Varagića. Žalosno je što su dozvolili da se zbog jednog ljekara zatvara odjeljenje. To nije zapamćeno u istoriji zdravstva. Treba pod hitno da reaguju nadležne službe da Uprava bjelopoljske Bolnice prestane da se igra sa majkama. Zatvore nam vrata ispred nosa, idemo po nevremenu do Berana, a onda pričaju kako sve normalno radi. Naravno, svi razumijemo dr Adrijanu da mora da koristi odmor, ali zašto ne nađu zamjenu“, pitao se Gačević.

Bonus video: