Administraciji 104 stana, raspodjelu će vršiti komisija

Aktivnost je krajem prošle godine započeta kroz pripremu postupka za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova
53 pregleda 0 komentar(a)
Tuški put, Foto: Vesko Belojevic
Tuški put, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 05.01.2017. 18:20h

Izgradnja zgrade sa 104 stana za zaposlene u društvima čiji je osnivač Glavni grad, trebalo bi da bude završena u četvrtom kvartalu 2018. godine.

U programu rada Agencije za stanovanje, koja je nosilac posla, zajedno sa Agencijom za izgradnju Podgorice se navodi da je izgradnja bila planirana za 2016. godinu, ali da je zbog promjene urbanističkog plana “Servisno - skladišna zona”, aktivnost započeta tek krajem 2016.godine.

Aktivnost je krajem prošle godine započeta kroz pripremu postupka za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova.

Raspodjelu stanova će, kako se navodi u dokumentu, vršiti komisije koje će biti formirane na nivou preduzeća, na osnovu Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih, koji je jedinstven za sva preduzeća.

Programom rada za tekuću godinu, Agencija je predvidjela i realizaciju aktivnosti na poboljšanju uslova stanovanja u stambenim zgradama na teritoriji glavnog grada.

Najveću zainteresovanost etažni vlasnici, kako se navodi, pokazuju za sanaciju fasada uz upotrebu termoizolacionih materijala.

“Na taj način se povećava energetska efikasnost objekata sa starijim datumom izgradnje”, navodi se u dokumentu.

Agencija planira i nastavak akcije “Za ljepše lice Podgorice”, za šta je budžetom grada za 2017. godinu predviđeno 300.000 eura.

Pored održavanja postojećih zgrada socijalnog stanovanja, Agenciji će tokom ove godine biti predato na održavanje još 120 stanova, koji se grade kroz projekat rješavanja stambenih pitanja raseljenih i izbjeglih osoba u Kampu Konik II.

Za adaptaciju prostorija mjesnih zajednica i sportskih terena na MZ, Agencija bi iz budžeta Glavnog grada trebalo da utroši 150.000 eura.

Planirani rashodi 1.578.100 eura

Agencija je za 2017. godinu od redovnih aktivnosti angažovanja radne snage na poslovima hitnih radova, evidencije i administracije za poslove osnivača, planirala prihod od 650.000 eura ili 54.166 eura godišnje.

U Programu rada se navodi da od usluga prema pravnim i fizičkim licima planiraju prihod od 870.000 eura. Rashodi su projektovani na 1.578.100 eura. Za nabavku robe, sirovina i materijala za proizvodne usluge planirano je 476.600 eura, a za plate i ostale lične rashode 962.000 eura.

Bonus video: