CEDIS: Preduzete sve mjere za redovno održavanje mreže

U slučaju vanrednih okolnosti pripremljen je plan za angažovanje dodatnih ekipa kako bi u najkraćem roku otklonili eventualne probleme na distributivnoj mreži
63 pregleda 1 komentar(a)
Struja, Foto: Shutterstock
Struja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.01.2017. 13:05h

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) saopštili su da su preduzeli sve radnje u cilju pripreme sistema za zimske uslove rada kroz redovno održavanje mreže.

"Na osnovu Izvještaja i upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Cme Gore u periodu od 5.01. do 8.01.2017. godine na području Crne Gore očekuju se prilično nepovoljne vremenske prilike. Naše područje i region biće zahvaćeni prodorom hladnog atmosferskog frontalnog talasa. Ovakve vremenske neprilike mogu imati značajan uticaj na sistem distribucije električne energije naročito u sjevernom dijelu Crne Gore. Crnogorski elektrodistributivni sistem je preduzeo sve radnje u cilju pripreme sistema za zimske uslove rada kroz redovno održavanje mreže a pripravnost ekipa je podignuta na najveći nivo, kako bismo, operativno i u najkraćem roku, riješili eventualne probleme koji mogu nastati na mreži zbog najavljenih vremenskih neprilika", navodi se u saopštenju.

Saopšteno je da su u svim djelovima CEDIS-a obezbijeđeni neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema, a u slučaju vanrednih okolnosti pripremljen je plan za angažovanje dodatnih ekipa kako bi u najkraćem roku otklonili eventualne probleme na distributivnoj mreži.

"Iz Elektroprivrede Crne Gore su nas obavijestili da je došlo do porasta u potrošnji električne energije prethodnih dana, zbog niskih temperatura. To dodatno opterećuje sistem ali je, za sada, stanje stabilno i korisnici su uredno napojeni električnom energijom. I zemlje regiona su suočene sa velikom potrošnjm pa su okolni sistemi primorani na dodatni uvoz električne energije", saopšteno je iz CEDIS-a.

Bonus video: