Palo oko pola metra sniježnog pokrivača: Putevi na Žabljaku prohodni

U Žabljaku i prigradskim naseljima djeluje mehanizacija Komunalnog preduzeća
82 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2017. 12:58h

Oko pola metra snijega koliko ga je do sada palo na durmitorskom području razlog je za prvo ovosezonsko ozbiljnije angažovanje subjekata koji se staraju za održavanje magistralnih, regionalnih i lokalnih saobraćajnica.

Uspijevaju u poslu uprkos snijegu koji intenzivno pada. Ozbiljnost situacije shvatili su i učesnici u saobraćaju pa većih problema nema, saznajemo u "Crnagoraputu" i Komunalnom preduzeću iz Žabljaka čija mehanizacija neprekidno djeluje.

Magistrala od Žabljaka prema Šavniku je prohodna. Snijeg koji pada smanjuje vidljivost ali je uglavnom tiho tako da nema nanosa koje bi stvorila mećava. Sasvim je drugačije od Šavnika prema Nikšiću jer, sve od tunela Vojnik do Jasenova polja duva jak sjeverni vjetar. Snjegočistači iz stacionara "Crnagoraputa" iz Šavnika uspijevaju put održati prohodnim.

Prohodno je i prema Pljevljima. Kanjonom Tare prema Mojkovcu, nakon što su u Donjoj Dobrilovini jutros sletjele usovi i na jedan sat prekinule saobraćaj, situacija je normalizovana.

U Žabljaku i prigradskim naseljima djeluje mehanizacija Komunalnog preduzeća. Glavne saobraćajnice i trgovi su očišćeni. Sada se čiste sporedne ulice. Snjegočistač je jutros čistio do Tepaca u kanjonu tare kako bi se stiglo do jednog bolesnika.

Prema većini sela nije prohodno i prema planu selima će biti prohodno kada se vrijeme stabilizuje, kaže direktor u Komunalnom preduzeću Radenko Radulović i dodaje da je kriza sa vodosnadbijevanjem u Žabljaku prevaziđena jer su identifikovane dvije pozicije na kojima se gubila velika količina vode. "Problemi su riješeni, vode u sabirnom bazenu ima dovoljno ali i dalje apelujemo na racionalnu potrošnju“, kaže Radulović.

Galerija

Bonus video: