Nikšić: Navijači Partizana pomogli tinejdžeru koji radi da bi prehranio porodicu

"I dalje ćemo biti tu za njega i na nas može da računa kada god mu bude trebala pomoć", poručili su navijači FK "Partizan" iz Nikšića
334 pregleda 8 komentar(a)
Božidar Nikčević, FK Partizan, Foto: Grobari Nikšić
Božidar Nikčević, FK Partizan, Foto: Grobari Nikšić
Ažurirano: 04.01.2017. 13:37h

Navijači beogradskog Fudbalskog kluba "Partizan" iz Nikšića uručili su novogodišnji poklon Božidaru Nikčeviću, šesnaestogodišnjem tinejdžeru iz grada pod Trebjesom, koji radi kako bi prehranio porodicu.

Pored novčane pomoći u iznosu od 200 eura, Božidar je od nikšićkih "Grobara", dobio i odjeću tima za koji navija.

"Željeli smo da našem vrijednom sugrađaninu, našem 'grobaru' uljepšamo novogodišnje i božićne praznike i pomognemo koliko je to u našoj mogućnosti. I dalje ćemo biti tu za njega i na nas može da računa kada god mu bude trebala pomoć", poručili su navijači FK "Partizan" iz Nikšića.

Priču o Božidaru "Vijesti" su prvi put objavili prije skoro pet godina i tada mu je, pored mnogih ljudi dobre volje iz cijele Crne Gore, pomogao i klub za koji navija, "Partizan", a Božidar crno-bijeli dres sa njegovim imenom i danas čuva kao dragu uspomenu.

Nedavno je anonimna Tivćanka uplatila uplatila 500 eura, koliko je potrebno da Božidar vanredno polaže prvi razred srednje škole za kuvara.

Božidar nakon osnovne škole nije nastavio školovanje, jer je bio prinuđen da radi.

Roditelji su bili bolesni, otac je u međuvrenu i preminuo, brat je mali, a sestru je želio da poštedi.

Šesnaestogodišnji dječak i danas mora da radi, jer žive od 192 eura, koliko iznosi naknada za majke sa troje djece.

Prošlog mjeseca završeno je renoviranje kuće zahvaljujući Demokratskoj partiji socijalista. Fali namještaj, ali Nikčevići su prezadovoljni i sa onim što su dobili, jer to je, kako su kazali, mnogo više nego što su očekivali.

Božidar je nedavno na poklon dobio i pet ovaca jer je smatrao da kada imaš stoku ne možeš biti gladan.

Bonus video: