Očekuju nas led, snijeg i mećava, do 25 ispod nule

Temperature ispod nule očekuju se i na jugu Crne Gore
495 pregleda 32 komentar(a)
snijeg Nikšić, Foto: Čitalac reporter
snijeg Nikšić, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 04.01.2017. 13:52h

Meteorolog Branko Micev upozorio je da nas od sjutra očekuju sniježne padavine i ekstremno niske temperature, do čak minus 25 stepeni u subotu.

On je kazao da danas očekuje umjereno do oblačno vrijeme i uglavnom suvo, sa kišom u jutarnjim časovima časovima u centralnim i južnim predjelima, koja će na sjeveru preći u snijeg.

Micev je rekao da od četvrtka očekuje osjetan pad temperature vazduha, koja će na jugu biti od nula do minus pet, a na sjeveru od minus 10 do minus 20 stepeni.

“Uzrok tome će biti oblačno vrijeme sa kišom u najnižim centralnim i južnim predjelima Crne Gore, a sa susnježicom i snijegom u višim centralnim i sjevernim predjelima. Četvrtak će karakterisati i jačanje sjevernog vjetra”, kazao je Micev juče “Vijestima”.

U petak će, tvrdi Micev, biti pretežno oblačno i veoma hladno, dok će na sjeveru biti ledeno hladno, na trenutke sa olujnim vjetrom i mećavom.

Upozorio je da će, usljed mećave, biti i sniježnih nanosa.

“U petak će ponegdje na sjeveru biti sniježnih padavina, koje će na trenutke biti praćene ledenim sjevernim vjetrom”, upozorio je Micev.

Kazao je da će u subotu biti najhladnije - na sjeveru će temperatura pasti do minus 25, i pretežno vedro.

“Biće ledeno hladno vrijeme skoro na cijeloj teritoriji Crne Gore. Najniže dnevne temperature u centralnim i južnim predjelima biće od nula do minus pet stepeni, dok će na sjeveru biti od minus 20 do minus 25 stepeni”, pojansio je Micev.

U zimskim turističkim centrima će ovakvo vrijeme uzrokovati porast sniježnog pokrivača. Istakao je da će takve vremenske neprilike biti u cijelom regionu, koji je pod uticajem hladnog talasa iz zapadnog Sibira. Vremenske prilike će se, tvrdi Micev, stabilizovati u nedjelju i ponedjeljak, kada se očekuje vedro vrijeme i porast temperature.

Detalje prognoze i trenutne situacije saznaćete prateci Meteo centar na Televiziji "Vijesti". Prvo izdanje je ujutro u sedam sati a posljednje nakon vijesti u 22.

Bonus video: