Žabljak: Problemi sa vodosnabdijebanjem

"Do praznika bazen je stalno bio pun do vrha. Uvjereni smo da ovako velika potrošnja nije samo zbog neposrednog korišćenja već i zbog toga što su ventili otvoreni i kad ne treba jer se, zbog niskih temperatura, potrošači plaše formiranja leda u instalacijama", kaže Radulović
0 komentar(a)
snijeg Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
snijeg Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 03.01.2017. 12:29h

Vodosnabdijevanje potrošača sa glavnog gradskog vodovoda na kritičnom je minimumu, kaže direktoru u Komunalnom preduzeću Radenko Radulović i apeluje na što racionalniju potrošnju.

"Poslednja tri dana, vjerovatno zbog dolaska gostiju i povećanja potrošnje akumulacije vode u glavnom gradskom gotova da nema. Svi dotoci iz dva reni bunara i sa izvorišta Oko odmah odlaze u mrežu. Do praznika bazen je stalno bio pun do vrha. Uvjereni smo da ovako velika potrošnja nije samo zbog neposrednog korišćenja već i zbog toga što su ventili otvoreni i kad ne treba jer se, zbog niskih temperatura, potrošači plaše formiranja leda u instalacijama", kaže Radulović i dodaje da je napajanje izvorišta u blizini Modrog jezera stabilno pa ovakvih problema nema na Savinom kuku i poddurmitorskim selima.

Gotovo suv bazen razlog je što su potrošači na Razvršju i u Motičkom gaju protekla tri dana bez vode jer dvije pumpe koje iz glavnog bazena ispumpavaju vodu do visočije pozicioniranog bazena tih naselja nemaju dodira sa vodom. Da bi se situacija popravila, radnici Komunalnog preduzeća ulažu napore da se puste u pogon i pomoćne pumpe u reni bunarima.

Bonus video: