Oprezno vozite zbog poledice, mokrih puteva i sitnih odrona

Vidljivost je smanjena po kotlinama, a iz Auto-moto saveza poručuju da je neophodna sporija vožnja prilagođena uslovima na putu, kao i poštovanje saobraćajnih pravila
0 komentar(a)
mokri putevi, Foto: Shutterstock
mokri putevi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.01.2017. 08:59h

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim putevima, a na sjeveru, zbog niskih temperatura, ima poledice i sitnih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Vidljivost je smanjena po kotlinama, a iz Auto-moto saveza poručuju da je neophodna sporija vožnja prilagođena uslovima na putu, kao i poštovanje saobraćajnih pravila.

Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Na magistralnom putu M2-3 Cetinje - Budva, dionica Brajići - Lapčići i Ugnji - treća traka Obzovica, daobraća se jednom trakom naizmjenično, uz semaforsku signalizaciju.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje - Njeguši, zbog minerskih radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3, dionica Podgorica - Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Bonus video: