NTO: U novogodišnjoj noći na trgovima širom Crne Gore preko 42.000 posjetilaca

"Kako je i tokom naredne dvije noći organizovana zabava na otvorenom očekuje se da će prošlogodišnja posjećenost od 60.000 biti premašena"
0 komentar(a)
Budva Nova godina 2017., Foto: Miloš Ćetković
Budva Nova godina 2017., Foto: Miloš Ćetković
Ažurirano: 01.01.2017. 16:30h

Vesela atmosfera na ulicama, ukrašeni i okićeni gradovi i dočeci Nove godine na trgovima u Podgorici, Baru, Budvi, Tivtu i Herceg Novom samo prve večeri privukli su preko 42.000 posjetilaca, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) .

"Kako je i tokom naredne dvije noći organizovana zabava na otvorenom očekuje se da će prošlogodišnja posjećenost od 60.000 biti premašena. Veliki broj turista iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Rusije i Albanije novogodišnje praznike provodi u Crnoj Gori. Najviše turista boravi na Budvanskoj rivijeri. Tradicionalno, ispred zidina Starog grada u Budvi, organizovan je trodnevni program dočeka Nove godine uz koncerte domaćih i regionalnih zvijezda poput Željka Joksimovića, grupe Perper, Sergeja Ćetkovića, grupe Parni valjak i drugih, kao i svečani koncert klasične muzike", navodi se u saopštenju NTO.

U saopštenju se dodaje da je doček u Podgorici na Trgu Republike protekao u duhu crnogorskih umjetnika.

"Brojne posjetioce zabavljali su Zoran Kalezić i Knez, a druge večeri publika će se zabavljati uz koncert grupe Miligram", piše u saopštenju.

Navodi se i da su gosti Bara imali priliku da poslednje sekunde 2016. godine odbrojavaju uz pjesmu regionalne zvijezde Severine, dok će za provod na otvorenom 1. januara biti zadužen Bajaga.

"U Tivtu je za novogodišnju noć nastupila proslavljena rok grupa Prljavo kazalište, a drugog dana posjetioce će zabavljati legenda narodne muzike Haris Džinović. Pored toga, u sklopu organizacije dočeka Nove godine udruženje privrednika je na gradskoj rivi Pine postavilo prigodne montažne kućice na kojima se poslužuju hrana i piće. Za Novljane i goste tog grada Nova godina je počela nešto ranije, već 30. januara posjetioci su uživali u koncertu grupe Tropico band što je bila sjajna uvertira za doček 31.decembra kada su se zabavljali uz zvuke Dženana Lončarevića", kazali su iz NTO.

Iz NTO su rekli i da su pored muzičkog dijela programa i novogodišnjih bazara, na svim trgovima organizovani i dječji novogodišnji koncerti i animacija, pa su mališani u velikom broju slavili praznike uz dječije muzičke zvijezdice, Šantu Pantu, klovnove....

"Praznična atmosfera koja se nastavlja najavljenim božićnim koncertima, pratećim kulturnim i zabavnim programom, kao i posebne povoljnosti u hotelima nakon novogodišnjih praznika doprinijeće da se turisti duže zadrže u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Bonus video: