SAGLASNOST VLADE ZA PRODAJU 9.697 KVADRATA

Arapi bi da grade vile u Zagoriču

Porodica Moos Al Raisi iz Omana kupiće tri parcele u Zagoriču na kojima će graditi vile. Kvadrat zemlje platiće 77,58 eura
239 pregleda 25 komentar(a)
Zagorič zemljište Arapi, Foto: Luka Zeković
Zagorič zemljište Arapi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.12.2016. 19:24h

Vlada je dala saglasnost Glavnom gradu da proda 9.697 metara kvadratnih zemlje u Zagoriču u blizini trafo-stanice za 752.293 eura kompaniji „Zai Property Development” iz Omana, koju je registrovala porodica iz te zemlje Moos Al Raisi.

Kako je navedeno u dokumentaciji, pomenuta porodica namjerava da izgradi rezidencijalne vile za stanovanje, u skladu sa prostorno planskom dokumentacijom, Detaljno urbanističkim planom „Zagorič III”.

"Porodica Moos Al Raisi je već realizovala niz sličnih projekata u Omanu, a tražene nepokretnosti imaju sve neophodne preduslove za realizaciju planirane investicije”, navedeno je u dokumentu. 

"Zai Property Development” je registrovana u avgustu 2016. godine Podgorici, kao društvo sa ograničenom odgovornošću, sa djelatnošću razrada građevinskih projekata”. 

Izvršni direktor firme prema Centralnom registru privrednih subjekata   je Miloš Milošević,  a osnivači su članovi porodice Al Raisi sa 49 odsto uloga Moosa Mohamed Abudullah Moosa, a 51 procenata  Mish 'Al Mohamed   Abudullah Moosa.  Kako je istaknuto Uprava za nekretnine je kada je to zatražilo  Ministarstva finansija, izvršila procjenu nepokretnosti na 77,58 eura po metru kvadratnom.

“Ministarstvo je finansija je preko Uprave za imovinu, iniciralo postupak parcelacije, pa je Uprava za nekretnine - područna jedinica u Podgorici rješenjem izdvojila tri novoformirane parcele. I to jednu od 3.193 metra kvadratna, drugu od 3.275, a treću od 3.228 kvadrata, sve po kulturi neplodno zemljište i upisane u listu nepokretnosti broj 635, Katastarska opština Podgorica II..”, navodi se u dokumentaciji. 

Kako piše pravni osnov za davanje saglasnosti je sadržan u Zakonu o državnojh imovini, kojim je propisano da nepokretnim i pokretnim stvarima i drugim dobrima u državnoj imovini, na kojima svojinska ovlašćenja vrši Crna Goram, raspolaže Vlada.  

Oman je država na jugoistočnoj obali AАrabijsko poluostrva  u jugozapadnoj Aziji. 

Na istoku i jugu izlazi na Arabijsko more, a na sjeveroistoku na Omanski zaliv,  graniči se na jugozapadu s Jemenom, na zapadu sa Saudijskom Arabijom,  na sjeverozapadu s Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Preporučujemo za Vas