Ministarstvo odbrane promoviše vojni poziv u srednjim školama

"Vojnički poziv i njegove prednosti, kao i ideja o mogućnosti školovanja na inostranim vojnim akademijama,mladima, koji su u fazi izbora životne profesije približiće se na atraktivan i njima blizak način“
681 pregleda 5 komentar(a)
Poseban akcenat biće na mogućnostima studiranja na inostranim vojnim akademijama, Foto: Odbrana.gov.me
Poseban akcenat biće na mogućnostima studiranja na inostranim vojnim akademijama, Foto: Odbrana.gov.me

Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore (VCG) obilaziće, od sjutra do 15. marta, srednje škole u cilju približavanja vojničkog poziva mlađoj populaciji koja je u fazi izbora budućeg zanimanja.

Iz Ministarstva su kazali da će poseban akcenat biti na mogućnostima studiranja na inostranim vojnim akademijama.

"Biće riječi i o narednom Ljetnjem vojnom kampu, na koji se mogu prijaviti učenici završnih razreda“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da obilazak počinje Srednjom ekonomskom školom "Marko Vešović" i Srednjom elektrotehničkom školom "Vaso Aligrudić“ u Podgorici.

Kako je najavljeno, do 15. marta u planu je posjeta 38 srednjih škola u Podgorici, Danilovgradu, Tuzima, Cetinju, Baru, Budvi, Herceg Novom, Tivtu, Kotoru, Ulcinju, Nikšiću, Žabljaku, Šavniku, Plužinama, Andrijevici, Beranama, Rožajima, Plavu, Bijelom Polju, Kolašinu, Mojkovcu i Pljevljima.

"Vojnički poziv i njegove prednosti, kao i ideja o mogućnosti školovanja na inostranim vojnim akademijama,mladima, koji su u fazi izbora životne profesije približiće se na atraktivan i njima blizak način“, zaključili su iz Ministarstva.

Bonus video: