Na Cetinju od naredne godine Odjeljenje za hemodijalizu

Vušurović je rekao da je 100 metara kvadratnih rekonstruisano po standardima koji odgovaraju zdravstvenim ustanovama za dijalizu
146 pregleda 0 komentar(a)
Dom zdravlja Cetinje, Foto: Dzcetinje.me
Dom zdravlja Cetinje, Foto: Dzcetinje.me
Ažurirano: 31.12.2016. 15:06h

U cetinjskom Domu zdravlja očekuju da bi naredne godine u toj zdravstvenoj ustanovi trebalo da počne da radi Odjeljenje za hemodijalizu.

Prema riječima direktora Nenada Vušurovića, u roku su završeni građevinski radovi na rekonstrukciji dijela objekta Doma zdravlja Cetinje Odjeljenja za hemodijalizu.

Vušurović je rekao da je 100 metara kvadratnih rekonstruisano po standardima koji odgovaraju zdravstvenim ustanovama za dijalizu.

On je kazao da je sada na redu da to Odjeljenje bude opremljeno potrebnom medicinskom opremom i osposobaljavanjem kadra.

"Očekujemo pomoć donatora i nadležnih institucija kao i podršku Ministarstva zdravlja radi konačnog otvaranja Odjeljenja. Rukovodstvo Doma zdravlja Cetinje predviđa da će 2017. biti godina sa konačnim otvaranjem i pošetkom rada Odjeljenja za hemodijalizu", naveo je Vušurović u izjavi za medije.

On je kazao da je Dom zdravlja, shodno zakonskoj proceduri, sproveo postupak nabavke novoh sanitetskog vozila za prevoz vitalno ugroženih pacijenata.

Kako je objasnio Javna nabavka uspješno je sprovedena i sa najpovoljnijim ponuđačem zaključen je ugovor o nabavci vozila marke Citroen sa neohodnomm medicinskom opremom.

Bonus video: