Vuković: Blizu 300 zaposlenih u gradskim preduzećima riješiće stambeno pitanje

Vuković je kazao da će biti sagrađena tri stambena objekta - jedan za potrebe zaposlenih u Vodovodu, jedna za zaposlene u Čistoći, a očekuje da će narednih dana biti izabran i najpovoljniji ponuđač za izgradnju zgrade i za ostala gradska preduzeća
343 pregleda 4 komentar(a)
Čistoća zgrada, Foto: Podgorica.me
Čistoća zgrada, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 03.12.2018. 11:07h

Kamen temeljac za stambenu zgradu za potrebe radnika gradskog preduzeća Čistoća Podgorica postavljen je danas.

Kako je najavljeno Glavni grad će izgraditi oko 300 stanova za potrebe zaposlenih u gradskim preduzećima

"Želim da istaknem da je Glavni grad veoma posvećen rješavanju stambenih pitanja i da će za godinu i po dana blizu 300 zaposlenih u gradskim preduzećima riješiti ovo važno životno pitanje. Za te potrebe Glavni grad je opredijelio finansijska sredstva, ustupio lokacije i oslobodio budućeg investitora obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje ukupne vrijednosti 3,8 miliona eura”, rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je naglasio da će na taj način biti sagrađena tri stambena objekta, od kojih se jedan za potrebe zaposlenih u Vodovodu već gradi, da danas kreće izgradnja zgrade za zaposlene u Čistoći i izrazio očekivanje da će narednih dana biti izabran i najpovoljniji ponuđač za izgradnju zgrade i za ostala gradska preduzeća.

Vuković je istao da je gradsko preduzeće Čistoća jedno od najboljih u okviru strukture Glavnog grada.

"Ko god dođe u Podgoricu primjećuje da je ona izuzetni čist grad, pogotovo imajući u vidu neke naše navike kojima se baš ne možemo pohvaliti, tako da je ovo način da Glavni grad iskaže poštovanje za to što ti ljudi rade. Mi, nažalost, ne možemo da ih platimo adekvatno za posao koji rade, on je znate i sami koliko težak, ali na ovaj način im pomažemo da riješe stambeno pitanje pod povoljnim uslovima", rekao je Vuković.

On je apelovao na građane da više vode računa kako bi Podgorica bila čistija.

Direktorka Čistoće Daca Popović kazala je da će izgradnjom zgrade biti riješeno stambeno pitanje preko 90 porodica.

"Vrijednost investicije iznosi ukupno 2.469.532 eura, a objekat je bruto površine 6.086 m2. Cijena po kvadratu neto korisne površine je 587 eura i radi se o jako povoljnoj cijeni koja je mnogo ispod tržišne cijene nekretnina na toj lokaciji u Podgorici", rekla je Popović.

Ona je istakla da je obaveza Čistoće da u narednih 14 mjeseci formira rang listu.

Bonus video: