Lovački psi zaklali ovce u Zatrijepču

Zatrijepčanin tvrdi da su prošle subote lovački psi zaklali 13 ovaca Đoke Bunjaja iz albanskog sela Barlaj
114 pregleda 3 komentar(a)
Zatrijebač, Foto: Jovan Stanišić
Zatrijebač, Foto: Jovan Stanišić
Ažurirano: 30.12.2016. 11:10h

Mještanin sela Poprat u Zatrijepču, koje se nalazi na samoj granici sa Albanijom, tvrdi da su prošle subote lovački psi njihovih lovaca navodno preklali 13 ovaca Đoke Bunjaja iz sela Barlaj na teritoriji Albanije i da su im zbog toga narušeni međuljudski odnosi sa komšijama.

Zatrijepčanin, čiji je identitet poznat redakciji, je kazao da mještani Poprata ne znaju ko su lovci koji su za vrijeme lovnog zabrana lovili blizu granice sa Albanijom.

“Bio sam u Lovačkoj organizaciji Podgorice, da dam izjavu. Komšija Bunjaj je prijavio slučaj albanskoj policiji. Mi smo komšije sa njima, posjećujemo se. Kao da smo mi to učinili...”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Sekretar Lovačke organizacije “Podgorica” Zoran Kažić kazao je da je mještanin Zatrijepča dolazio kod njih, ali da im još uvijek nije dostavio pisani zahtjev.

Kažić je kazao da, iako se dokaže da je šteta načinjena, ništa ne bi mogli da učine, jer se to nije desilo na teritoriji naše države.

“Kada se to desi kod nas, na teren izlazi komisija i vrši se procjena štete. To potom ide do Ministarstva, kako bi se nadoknadila šteta”, istakao je Kažić. On je kazao da se iz njegovog dosadašnjeg iskustva dešavalo da kerovi prekolju najviše do tri ovce.

Bonus video: