Đurišić traži pare za svoju zemlju

Iz Direkcije za imovinu ranije je saopšteno da su sudovi presudili u korsit Glavnog grada kome pripada ta zemlja
218 pregleda 6 komentar(a)
vanja đurišić, Foto: Milica Đurišić
vanja đurišić, Foto: Milica Đurišić
Ažurirano: 29.12.2016. 19:54h

Mještanin Vanja Đurišić juče je ponovo organizovao blokadu dijela Jerevanske ulice na Zabjelu tvrdeći da je riječ o svojini koja pripada njemu i bratu.

Iz Direkcije za imovinu ranije je saopšteno da je parcela, zbog koje protestuje Đurišić, svojina Glavnog grada, te da je sudski proces riješen u njihovu korist.

„Ovo je sramna presuda. Tačno je da su one u korist Glavnog grada, ali ne za ovu zemlju. Presude se apsolutno ne odnose na ovu zemlju. Oni su samo donijeli presudu za isplatu i rekli da je zastarela“, kazao je Đurišić.

Međutim, u presudi Vrhovnog suda iz oktobra ove godine, kojom se potvrđuju presude Višeg i Osnovnog suda navedene su i parcele zbog kojih Đurišić protestuje.

„Odbija se predlog predlagača V.Đ. i S.Đ. za određivanje naknade za eksproprisane nepokretnosti, zemljište površine 1904 m², koje je označeno kat.parcelama 4914 i 4915 iz posjedovnog lista br. 1006 KO T., a koje po sadašnjoj katastarskoj evidenciji čine djelovi kat.parcela br. 1914 površine 285 m² i 1915 površine 738 m², upisane u listu nepokretnosti br. 1048 KO P. III...“, navodi se između ostalog u obrazloženju presude.

Prema podacima koji se nalaze na sajtu Uprave za nekretnine, u vezi sa spornim parcelama, Glavni grad Podgorica je nosilac prava svojine 1/1, dok Savo i Vanja Đurišić imaju pravo sukorišćenja u obimu prava 4/8.

Đurišić takođe tvrdi da je naveden kao sukorisnik „po osnovu Zakona o građevinskom zemljištu“.

„Danas sam predao zahtjev Upravi za nekretnine da se sukorišćenje promijeni u susvojina“, kazao je Đurišić.

Ističe da neće odustati od protesta, te da će se obratiti i međunarodnim institucijama.

Bonus video: