Gradonačelnica Tivta se družila sa djecom, mladima i lovcima

"Budući da je ovo vrijeme darivanja, blagostanja i radosti, svu našu pažnju usmjerimo ka najmlađima, ka onima koji trebaju našu pažnju. Uvjerila sam se da naši najmlađi rastu u dobrim uslovima, a mi smo tu kao lokalna uprava da im omogućimo još bolje uslove", poručila je Matijević
117 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2016. 13:34h

U susret novogodišnjim praznicima gradonačelnica Tivta Snežana Matijević posjetila je danas tivatski vrtić "Bambi", kako bi pozdravila najmljađe, obišla ih i instituciji predala donaciju Opštine – poklon pakete igračaka.

Direktorica vrtića "Bambi" Jasna Vujović, zahvalila je gradonačelnici na ukazanoj pažnji i organizovala dobrodošlicu za nju i potpredsjednike Opštine Iliju Janovića i Dejana Maslovara i sekretarku Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, Dubravku Nikčević.

Gradonačelnica je potom sa saradnicima obišla i NVO "Evropski dom" koja okuplja djecu sa smetnjama u razvoju, i koja stoji iza inicijative osnivanja budućeg Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju.

Opština Tivat je u praznično vrijeme ovoj organizaciji i budućem centru donirala potrebni fizioterapeutski sto, koji će koristiti djeci.

Predsjednica "Evropskog doma" Marijana Mišić Škanata izrazila je zahvalnost na donaciji i posjeti, dodajući da se nada da će djeca uskoro moći da borave u većem prostoru koji će im u potpunosti biti prilagođen.

"Budući da je ovo vrijeme darivanja, blagostanja i radosti, svu našu pažnju usmjerimo ka najmlađima, ka onima koji trebaju našu pažnju. Uvjerila sam se da naši najmlađi rastu u dobrim uslovima, a mi smo tu kao lokalna uprava da im omogućimo još bolje uslove", poručila je Matijević, čestitajući svima novogodišnje praznike.

Ona je danas obišla i IV4 odjeljenje OŠ "Drago Milović" kako bi učenicima tog razdreda i nihovoj razrednoj starješini, profesorici Nevenki Saveljić uručila "Zelenu nagradu" opštinskog Zelenog tima, za izuzetan doprinos i maštovitost koje je to odjeljenje pokazalo učestvujući u raznim ovogodišnjim ekološkim i akcijama podizanja društvene svijesti, a koje je priredio "Zeleni tim".

Posljednja u nizu tih akcija bilo je prošlonedjeljno postavljanje i kićenje tzv. reciklažne novogodišnje jelke u parku na Trgu Dara Petkovića, a tom prilikom sakupljeno je i 705 eura donacija za liječenje mlade Kotoranke Anđele Petrović.

Ciklus novogodišnjih posjeta gradonačelnica i saradnici završili su obilaskom Lovačkog društva Tivat gdje ih je pozdravio predsjednik Udruženja Krsto Krstović, a poklone predsjednici i potpredsjednicima Opštine uručio je Joško Božinović, predsjednik Skupštine udruženja.

Matijević je uručila posebno priznanje najstarijem tivatskom lovcu Zvonku Grabiću.

U poslijepodnevnim satima u zgradi Opštine rukovodstvo lokalne uporave priredilo je novogodišnji prijem za najbolje đake i studente, odnosno za direktore ovdašnjih obrazovnih ustanova.

Galerija

Bonus video: