Galip: Turska spremna da Crnoj Gori pruži prijateljsku pomoć

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Nuhodžić je zahvalio Galipu na dosadašnjoj pomoći crnogorskoj Graničnoj policiji kroz obuke i edukacije, naglašavajući i značaj aktivnosti turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA)
107 pregleda 3 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Serhat Galip, Foto: MUP
Mevludin Nuhodžić, Serhat Galip, Foto: MUP
Ažurirano: 28.12.2016. 12:51h

Crna Gora i Turska gaje dobre i prijateljske odnose, a kvalitetna saradnja ogleda se u oblasti bezbjednosti i unutrašnjih poslova, ocijenjeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadora Turske Serhata Galipa.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Nuhodžić je zahvalio Galipu na dosadašnjoj pomoći crnogorskoj Graničnoj policiji kroz obuke i edukacije, naglašavajući i značaj aktivnosti turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA).

Govoreći o značaju kontrole migrantskih tokova, Nuhodžić je istakao važnost Sporazuma o readmisiji koji je stupio na snagu 1. decembra ove godine.

„Galip je ukazao na spremnost Turske da, kroz kvalitetnu institucionalnu saradnju i razmjenu iskustava, Crnoj Gori pruži prijateljsku pomoć u različitim oblastima“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je iskazano obostrano očekivanje nastavka kvalitetne saradnje u oblasti borbe protiv terorizma.

„I ocijenjeno da sprovođenje zajedničkih aktivnosti i projekata u narednom periodu može samo obogatiti dobru bilateralnu saradnju Crne Gore i Turske“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: