U Doljanima u blizini crkve: Opet pokušali da ukradu kablove

Iz Telekoma su naveli da je u ovom konkretnom slučaju riječ o maksimalno 70 korisnika, ali bilo je ranije slučajeva kada afektiramo i do 2.000 korisnika i rizik je tada znatno već
79 pregleda 0 komentar(a)
kablovi krađa, Foto: Boris Pejović
kablovi krađa, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.12.2016. 09:10h

Lopovi su prije nekoliko noći pokušali da ukradu kablove iz šahte u blizini crkve u Doljanima, ali ih je neko vjerovatno prekinuo u tome, pa su odustali.

Kabl je prekinut, ali nije izvučen, zbog čega su korisnici u Doljanima bez signala bili nakratko.

“Ekipe službe održavanja Crnogorskog telekoma su odmah reagovale i sanirale kvar, čime je omogućen nesmetan rad svih servisa. Kabl je prekinut, ali ne i izvučen u neposrednoj blizini groblja u naselju Doljani”, saopšteno je iz Telekoma. Naveli su da je pokušaj krađe prijavljen policiji i da vjeruju da će koordiniranom saradnjom, kao i do sada, onemogućiti dalja slična dešavanja.

“Direktna materijalna šteta je zanemarljiva, jer je kabl samo prekinut. Veći i ozbiljniji problem jesu svakako moguće posljedice u slučajevima kada korisnicima nisu dostupni pozivi prema brojevima hitnih službi (Policije, Hitne pomoći, Vatrogasne jedinice itd.)”, objasnili su iz Telekoma.

Naveli su da je u ovom konkretnom slučaju riječ o maksimalno 70 korisnika, ali bilo je ranije slučajeva kada afektiramo i do 2.000 korisnika i rizik je tada znatno veći.

Kako su “Vijesti” pisale, tokom maja i juna, hiljade Podgoričana ostajale su bez signala Crnogorskog telekoma zbog lopova koji su kablove krali i usred dana. Nakon učestalih lopovluka, cijeli kvartovi i naselja su ostajali bez Interneta, televizije i fiksne telefonije, a iz Telekoma su tada ocijenili da je situacija alarmanta i da su krađe postale svakodnevica. Kako je saopšteno iz Telekoma, počinioci tih krađa tokom maja i juna su uhapšeni, a slučaj u Doljanima prije nekoliko noći prvi je koji su zabilježili od tada. To nije prvi put da se dešavaju krađe na toj lokaciji. Lopovi kablove kradu zbog bakra, kojeg mogu da prodaju na otpadima.

Kilogram bakra može se prodati za četiri do pet eura.

Bonus video: