Publikovane razglednice sa motivima Župe

U sklopu projekta za župske osnovce organizovane su radionice za izradu suvenira, kao i izložba pod nazivom "Made in Župa"
130 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2016. 10:06h

Sa željom da promovišu zavičaj, ali i da evociraju uspomene na neka druga, možda i bolja vremena, NVO "Župa u srcu" iz nikšićke Župe publikovala je razglednice sa motivima Župe.

Razglednice, sa desetak različitih motiva, ujedno su i ozvaničile završetak projekta "Suveniri ka razvoju Župe", koji je počeo u aprilu ove godine, a koji je imao za cilj da mobiliše mještane Župe nikšićke, a posebno mlade, da izrađuju suvenire i predmete koji će promovisati pomenuti kraj.

"Cilj nam je da razglednica poslata iz Župe bude lična uspomena koja će se dugo čuvati, za razliku od elektronskih koje vrlo često i brzo prepuštamo zaboravu. Nijedna elektronska poruka ne može da zamijeni onu ispisanu rukom na poleđini sa motivima Župe i suvenira nastalih tokom realizacije projekta", kazao je direktor pomenute NVO Jovo Radulović.

On smatra da će razglednice imati posebnu vrijednost za one koji se sa nostalgijom sjećaju djetinjstva i Župe. Dio razglednica biće poklonjen Mjesnoj zajednici, kao i turističkim organizacijama, dok će dio stići u ruke onih koji su sa NVO "Župa u srcu" sarađivali tokom godine.

U sklopu projekta za župske osnovce organizovane su radionice za izradu suvenira, kao i izložba pod nazivom "Made in Župa".

Iako je projekat zvanično završen iz NVO "Župa u srcu" poručuju da će sa istim nastaviti i tokom naredne godine kada planiraju da realizuju niz aktivnosti kako bi što bolje promovisali Župu.

Galerija

Bonus video: