Abazović: Mojkovac mora i može postati grad u kojem mladi imaju perspektivu

"Mojkovac i Crna Gora zasluzuju drugačije i bolje. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama ostvariti veći žvotni standard, a da će Mojkovac u tome naći mjesto koje mu istorijski pripada", saopštio je Abazović
789 pregleda 0 komentar(a)
Članovi URE u Mojkovcu, Foto: URA
Članovi URE u Mojkovcu, Foto: URA

Predsjednik URA Dritan Abazović uputio je, povodom 13. avgusta Dana Opštine Mojkovac, građanima, gradonačelniku, predsjedniku Skupštine i odbornicima čestitku.

"Mojkovac je grad od velikog značaja za sjever Crne Gore i njen budući razvoj. Smješten u dolini jedne od najljepših rijeka i kanjona – Tare, ima potencijal i preduslove za razvoj eko turizma koji u našoj državi još nije zaživio na pravi način. Očuvanjem životne sredine i održivom valorizacijom ovog prirodnog bogatstva siguran sam da građani Mojkovca mogu obezbijediti bolji i kvalitetniji životni standard", ističe Abazović.

Navodi da Mojkovac može i mora postati grad u kojem mladi imaju svoju perspektivu.

"Uz domaćinsko gazdovanje i stvaranjem uslova od strane lokalne uprave za investicioni razvoj uz podršku države, Mojkovac može i treba biti grad u kojem mladi imaju perspektivu, a ne iz kojeg odlaze svake godine u sve većem broju. Pristojan posao i život od sopstvenog rada moraju biti prioritetni ciljevi državne i lokalne politike, što će za rezultat imati zaustavljanje iseljavanja sa sjevera i povratak naše dijaspore", poručio je predsjednik URE.

"Mojkovac i Crna Gora zasluzuju drugačije i bolje. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama ostvariti veći žvotni standard, a da će Mojkovac u tome naći mjesto koje mu istorijski pripada", zaključuje Abazović.

Bonus video: