Aerodromi kupuju novu limuzinu i džip

ACG kupuje i po jedno novo specijalno vozilo za servisiranje avionskih toaleta za oba aerodroma
2732 pregleda 3 komentar(a)
Za džip traže posebne dodatke za vožnju po strmini: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Za džip traže posebne dodatke za vožnju po strmini: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.01.2019. 08:49h

Kompanija Aerodromi Crne Gore prije novogodišnjih praznika raspisala je više tendera vrijednih oko 830 hiljada eura. Traže i dva nova luksuzna službena automobila, ukupne procijenjene vrijednosti 49 hiljada eura sa PDV-om. Prema specifikaciji objavljenoj na portalu javnih nabavki, ACG kupuje jednu novu limuzini više klase i jedan tzv. SUV - poluterenski automobil srednje kategorije.

Za limuzinu se traži da bude pogonjena dizel motorom zapremine do 2.000 kubika, minimalne snage 190 konja, te da ima automatski mjenjač, digitalni trozonski klima uređaj, grijanje za prednje siceve, kruz-kontrol, bi-ksenon farove, parking senzori...

Za novi SUV traži se da bude pogonjen dizel motorom zapremine do 2.000 kubika, najmanje snage 150 konja, da ima automatski mjenjač i pogon na sva četiri točka. U paketu opreme koju ACG želi su parking senzori, automatski dvozonski klima uređaj, kožom presvučeni multifunkcionalni volan, poseban program za spuštanje vozila niz velike strmine,...

Ponude na ovaj tender ACG primaju se do 5. februara, a odabrani isporučilac ima rok od 90 dana od dana potpisivanja ugovora da nova vozila isporuči ACG-u na aerodromu Podgorica.

ACG kupuje i po jedno novo specijalno vozilo za servisiranje avionskih toaleta za oba aerodroma. Procijenjana vrijednost je 330 hiljada eura na koji ACG ponude prima do 21. januara.

Nabavljaju uniforme, agregate i uređaj za eksploziv

ACG je raspisao i tender od 220 hiljada eura za tri nova vučna dizel agregata za snabdijevanje strujom aviona dok su na platformi aerodroma. Dva su za Tivat i jedan za aerodrom Podgorica.

ACG je već sa firmom Security Company Cobra iz Podgorice potpisao ugovor vrijedan 78.650 eura za dva prenosna EDT uređaja za otkrivanje tragova eksploziva i za obuku osoblje za rukovanje tim uređajem. Do 30. januara traje rok za predaju ponuda na tender vrijedan 150 hiljada eura za nabavku novih službenih odijela-uniformi. Po jedan komplet muških, odnosno ženskih zimskih i ljetnih uniformi dobiće ukupno 167 zaposlenih na oba aerodroma.

Bonus video: