Aktivisti i mještani u akciji čišćenja Bukovice

Ovo je još jedna u nizu akcija koji osim ekološkog karaktera ima za cilj i borbu protiv najavljenje izgradnje dvije mini-hidroelektrane
1724 pregleda 1 komentar(a)
Sa akcije čišćenja, Foto: Obrad Pješivac
Sa akcije čišćenja, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.04.2019. 14:51h

Aktivisti NVO “Ekološki pokret Donja Bukovica” i mještani sela koja gravitiraju ovoj durmitorskoj rijeci, organizovali su danas akciju čišćenja dijela njenog korita u dužini od oko dva kilometra.

Ovo je još jedna u nizu akcija koji osim ekološkog karaktera ima za cilj i borbu protiv najavljenje izgradnje dvije mini-hidroelektrane. Istovremerno znači i zalaganje za stavljanje pod zaštitu rijeke Bukovice, poznate po pitkoj vodi i potočnoj pastrmci, kažu u NVO “Ekološki pokret Donja Bukovica”.

"Organizovanjem ove akcije još jednom smo htjeli da pokažemo da smo i dalje tu, uz našu rijeku, i da ćemo se do kraja boriti za njenu zaštitu. Ovo je samo prva u nizu akcija koje smo planirali za ovo proljeće i ljeto", saopštili su u NVO “Ekološki pokret Donja Bukovica” i istakli da će za prvomajske praznike organizovati protest protiv planirane gradnje malih hidroelektrana na toj rijeci.

Bonus video: