"Alfa centar“ donirao Opštoj bolnici u Nikšiću EKG aparat i 100 posteljina i jastuka

"Ovo će nam pomoći da možda još bolje i kvalitetnije našim sugrađanima pružamo usluge. EKG aparat ćemo instalirati za potrebe internog odjeljenja bolnice”, kazao je direktor Opšte bolnice, dr Ilija Ašanin.
1247 pregleda 0 komentar(a)
Ašanin i Perović, Foto: Luka Zeković
Ašanin i Perović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.04.2020. 11:49h

Nevladina organizacija (NVO) „Alfa centar“ uručila je Opštoj bolnici u Nikšiću donaciju vrijednu 3.500 eura. Riječ je o šestokanalnom EKG aparatu, kao i 100 kompleta posteljine za krevete i isto toliko jastuka.

„Ovim činom ste pokazali poštovanje prema potrebama naših građana i Opšte bilnice nikšić u posebnom trenutku. Ovo će nam pomoći da možda još bolje i kvalitetnije našim sugrađanima pružamo usluge. EKG aparat ćemo instalirati za potrebe internog odjeljenja bolnice”, kazao je direktor Opšte bolnice, dr Ilija Ašanin.

Donirana oprema
Donirana oprema(Foto: Luka Zeković)

Miloš Perović, direktor “Alfa centra”, kazao je da su zahvaljujući partnerima iz Njemačke – organizaciji ASB uspjeli da obezbijedi sredstva za pomoć ljudima koji su pogođeni pandemijom koronavirusa, ali i za suzbijanja posledica pandemije.

“Kao što je i prvobitna ideja Aleksandra dedovića u osnivanju ‘Alfa centra’ bila da sve projekte i aktivnosti koje sprovodimo usmjerimo ka Nikšiću i razvoju lokalne zajednice tako smo i ovoga puta s obzirom na situaciju i na potrebe odlučili da Opštoj bolnici u doniramo šestokanalni EKG uređaj kao i posteljinu za krevete”, kazao je Perović i dodao da je to samo nastavak saradnje koju imaju sa nikšićkom bolnicom.

Njihova druga aktivnost biće usmjerena na porodice koje su u stanju socijalne potrebe, tako da će volonteri “Alfa centra” narednih dana podijeliti 100 paketa hrane i dezinfekcionih sredstava, a vrijednost te donacije je 2.500 eura.

Bonus video: