Ambasada: Srbija nije konfiskovala respiratore, kupili smo ih - Vijesti.me
"NIJE ODUZETA NA GRANICI"

Ambasada: Srbija nije konfiskovala respiratore, kupili smo ih

"RFZO Srbije je po zakonitoj proceduri i ugovoru, pomenute respiratore kupio od firme Medical Invovation i nisu imali nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa CG", saopšteno je iz Ambasade Srbije

Ambasada Srbije u Podgorici
Ambasada Srbije u Podgorici (Foto: Zoran Đurić)

Srbija nikada nije konfiskovala respiratore za Crnu Goru, saopšteno je iz Ambasade Srbije u Crnoj Gori.

Oni su reagovali na tekst "Čirgić: Srbija konfiskovala tri respiratora Crne Gore, isporuka opreme nije moguća", objavljen na Portalu i u novini Vijesti.

"Ta ili bilo koja druga takva roba nije bila oduzeta na granici, kako piše na pomenutoj naslovnici uz fotografiju Dobrakova-graničnog prelaza sa Srbijom. Stavljanje ovakvih neistinitih i netačnih navoda na naslovnu stranu kao i na stranu 2. i 3. pod naslovom "Srbija konfiskovala tri naša respiratora" i dovođenjem u vezi sa tim rast broja oboljelih nanijeta je velika šteta istini, Republici Srbiji, svim njenim građanima i njenoj Ambasadi u Crnoj Gori, mislimo i samom nezavisnom dnevniku "Vijesti" koji je ove navode bez dodatne provjere pustio. Ambasada RS u CG ni diplomatskim i bilo kojim putem, nije bila obaviještena od strane Crne Gore o ovom pitanju", navodi se u reagovanju Ambasade Srbije.

"Vijesti" su juče kontaktirale Ambasadu Srbije u Podgorici, kao i Ambasadu Crne Gore u Beogradu, ali nijesu odgovorili na pitanja. 

Iz Ambasade Srbije navode da je RFZO Srbije "po zakonitoj proceduri i ugovoru, pomenute respiratore kupio od firme Medical Invovation".

"I nisu imali nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa CG. O svemu tome detaljno i istinito nas je upoznala svojim saopštenjem Uprava carina Republike Srbije, kao i crnogorska kompanija "Farmont"".


Vidi sve komentare